Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаття весна прийшла вчасно, хоча синоптики й не виключають повернення зимових морозів

3 березня 2014 р., 18:48

Тепло та сухо. Саме така погода чекає на закарпатців у перші тижні березня. Місцеві синоптики роблять доволі оптимістичні прогнози – температура передбачається плюсова, а дощів практично не буде.

Щоправда, фахівці не виключають повернення традиційних заморозків. Проте весна свої позиції вже не здасть…

Як розповіли нашому виданню в Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології, вже з перших днів березня слід чекати доволі теплої погоди. Повітря прогріється подекуди до 13–15 градусів тепла. Хоча поспішати вдягати весняні речі  ще не варто: вночі може бути все ще досить холодно. Синоптики допускають від 2-х морозу на рівнині до 4-х градусів нижче нуля у горах. Такі показники протримаються щонайменше до середини березня, кажуть спеціалісти. 

А ось після 15-го цілком можливе повернення денних заморозків. 

«Зараз це важко прогнозувати, але в нас є певна тенденція – розповів «Закарпатці» начальник відділу метеорологічних прогнозів гідрометзабезпечення Закарпатського гідрометцентру Андрій Золотарьов. –  Щороку в березні до нас приходять заморозки. Минулого року вони ще й супроводжувалися снігом. Цілком імовірно, що весна 2014-го не стане винятком. Проте коли це буде й яка саме температура нас чекає – ще велике питання».

Що стосується опадів, то в перші місяці весни їх не повинно бути багато. За словами Андрія Золотарьова, дощі очікуються хіба в перші дні березня, далі передбачається суха погода: «Нашому регіону  пощастило,  антициклон із дощами пройшов на північ, у Росію та на південь, у бік Балкан. Тому в нас і дощів великих не буде. Це добре, значить, і повеней не слід чекати». 

Теплу погоду без опадів обіцяють синоптики й по всій країні. Як розповівдиректор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда, на всій території держави вже з перших днів весни очікується плюсова температура – від 3 до 8 тепла. Гідрометцентр так само не прогнозує серйозного похолодання в перший місяць весни. Загалом похолодання очікується хіба в квітні. Але не надовго. А ось у травні взагалі почнеться справжнє літо.  

Денис ФАЗЕКАШ. Закарпатська правда

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp