Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців-благодійників

21 жовтня 2015 р., 10:04

Інформація про оподаткування ваших організацій

В цілях оподаткування неприбутковими підприємствами, установами та організаціями вважаються підприємства, установи та організації, основною метою діяльності яких є не одержання прибутку, а провадження благодійної діяльності та меценатства.

Благодійні організації не є платниками податку за умови, що їх метою не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, – інших пов'язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій.

Такі організації не є платниками податку на прибуток лише після їх внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ контролюючими органами в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Загальні засади благодійної діяльності в Україні встановлено Законом України від 5 липня 2012 року №5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Благодійною організацією вважається юридична особа, частки права, засновницькі документи якої визначають благодійну діяльність в одній або декількох сферах, визначених Законом №5073-VI, як основну мету її діяльності.

Метою благодійних організацій не може бути отримання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов'язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій. При цьому благодійні організації мають право здійснювати господарську діяльність без мети отримання прибутку, яка сприяє досягненню їх статутних цілей.

Внесені до Реєстру благодійні організації, починаючи з 1 січня 2015 року, не сплачують податок на прибуток з будь-яких доходів, отриманих від статутної діяльності, які використовуються для фінансування видатків такої неприбуткової організації за умови відповідності вимогам Закону №5073 мети такої діяльності та критеріям підпункту 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу. Це право благодійна організація використовує за умови її перебування у Реєстрі. У разі порушення благодійною організацією вищезгаданих законодавчих вимог, вона втрачає статус неприбутковості і сплачує податок на прибуток на загальних умовах.

Детальну інформацію читайте у листі ДФС України від 07.07.2015, № 14091/6/99-99-19-02-02-15.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp