Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Більше півтори тисячі аварійних ситуацій виникло в області, - Закарпатгаз

28 жовтня 2015 р., 13:14

Одна з них трапилась у день виборів

Протягом трьох кварталів поточного року ПАТ «Закарпатгаз» ліквідував 1585 аварійних ситуацій, спричинених несправним газовим обладнанням. Значний відсоток з них викликаний самовільним втручанням в роботу газових мереж та газоспоживаючого обладнання. ПАТ «Закарпатгаз» застерігає: не залучайте до ремонтних робіт майстрів з вулиці ФОТО: ПАТ "Закарпатгаз"…Телефонний дзвінок в аварійно-диспетчерській службі (АДС) «Закарпатгазу» пролунав минулої суботи, по шостій вечора. Абонент стурбованим голосом повідомив: не вмикається газова плита і щось булькає в лічильнику природного газу. Виїхавши за адресою Заньковецької,6, в Ужгороді, аварійна бригада з’ясувала, що в газову мережу потрапила вода. Далі – історія, що потроху починає набивати оскомину фахівцям-аварійникам: «майстри», запрошені приватним чином, неправильно підключили газову колонку. В результаті - 15 квартир згаданого будинку довелося від’єднати від газопостачання…

- У день виборів, з 8-ої ранку (в темну частину доби виконання ремонту забороняють Правила), почалася епопея з повернення газу в оселі споживачів, - розповідає начальник Управління експлуатації систем газопостачання головного управління ПАТ «Закарпатгаз» Зіновія Стецків. – Бригада у складі слюсарів, зварника, транспортника та майстра виправляла помилки «кулібіних», аби врешті-решт подати людям газ. Багато часу пішло й на пошуки приватного підприємця, котрий, облаштовуючи приміщення під бізнес, додумався замурувати частину газового вводу. Ситуація ускладнилася ще й тим, що споживачі, відлучившись на виборчі дільниці чи кудись виїхавши на вихідні, не могли забезпечити допуску фахівців-газовиків до власних помешкань.

Необхідно пам’ятати про потенційно можливі нещасні випадки, пов'язані з використанням несправного газового обладнання. Дбаючи про безпеку споживачів, АДС товариства працює цілодобово й без вихідних. Служба завжди напоготові. Аварійними бригадами відпрацьовано порядок дій на випадок виникнення позаштатних ситуацій. Особливу увагу приділено припиненню газопостачання від мережі у випадку виявлення самовільно встановленого газового обладнання, як того вимагають «Правила систем газопостачання України» та «Положення про технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення».

ПАТ «Закарпатгаз» застерігає: будь-які втручання у систему газопостачання та роботу газових приладів особами, які не є фахівцями ПАТ «Закарпатгаз», можуть призвести до нещасних і навіть смертельних випадків. Для виконання робіт, пов'язаних з пуском газу в приміщення, закарпатці повинні звертатися виключно до працівників «Закарпатгазу». Споживачі не повинні ігнорувати й ще одну вимогу: всі без винятку газові прилади повинні встановлюватися спеціалізованими підприємствами, які мають відповідні ліцензії і дозволи на право виконання таких робіт, з оформленням виконавчо-технічної документації.

Самовільні втручання в систему газопостачання, а також проведення робіт некваліфікованими працівниками зі сторони часто відбуваються з грубими порушеннями правил безпеки.
Не наражайте себе, своїх близьких та сусідів на смертельну небезпеку!

ПАТ "Закарпатгаз"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp