Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За виготовленням закордонного паспорта відтепер можна стежити онлайн

22 листопада 2015 р., 16:01

Із початку листопада діє нововведення від міграційної служби України – відтепер перевірити, на якій стадії знаходиться оформлення або виготовлення вашого закордонного паспорта, можна через Інтернет.

Зараз сервіс видає один із чотирьох статусів документа відповідно до етапів оформлення: документи прийнято підрозділом міграційної служби, проводиться перевірка даних; надано дозвіл на виготовлення паспорта – дані відправлено на персоналізацію до поліграфкомбінату «Україна»; паспорт виготовлено і відвантажено до місця видачі (термін доставки в залежності від регіону становить від 1 до 3 робочих днів) і останній — паспорт доставлено до місця видачі.

На офіційному сайті міграційної служби України є розділ «Перевірка стану оформлення закордонного паспорта». Туди й клікаєте http://dmsu.gov.ua/perevirkastanu.php Ми, звісно, не змогли перевірити на собі, оскільки не зверталися в міграційну службу. Отже, потрібно ввести серію та номер паспорта громадянина України, на підставі якого здійснено оформлення, якщо паспорт виготовляється для дорослого. Якщо ж паспорт оформлено дитині (за свідоцтвом про народження), вводиться серія та номер паспорта громадянина України законного представника (одного з батьків), хто підписував заяву-анкету. Поки інформація про оформлення паспортів через консульські установи України за кордоном та МЗС (у тому числі дипломатичні та службові паспорти) у сервісі на цей момент відсутня та буде внесена найближчим часом.

Є певні, однак, нюанси. Як розповіла «НЗ» головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області Ольга Поштак, закордонні паспорти централізовано виготовляються в Києві. Вже нині є випадки, коли люди одразу біжать за паспортом в установу, де здавали документи, прочитавши на сайті «виготовлено». Але тут слід розуміти, що ваш закордонний паспорт ще мусить бути доставленим зі столиці в регіон. А це займає кілька днів.

Як зазначили у прес-службі Державної міграційної служби України, сервіс дозволить зняти частину навантаження на гарячі лінії територіальних органів міграційної служби, а також уникнути випадків, коли працівники ДМС штучно «затягують» видачу паспорта.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp