Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Імператор та герцоги вподобали гірськолижний курорт у Воловці (Відео)

1 грудня 2015 р., 09:16

Це тепер можно їхати кататись на лижах в Австрію, але 150 років тому всі їхали до нас

З першим днем зими! Правда, до Воловця зима завітала не сьогодні – морозить більше тижня. У горах, подекуди навіть на обочинах по місту, лежить сніг. Тому все частіше помічаю у Воловці лижі.

Не повірите! До Воловця на лижі приїжджали і 100, і 150 років тому, адже тут функціонував найкращий лижний трамплін на всю Австро-Угорщину.

Це тепер модно їхати на лижі в Австрію. А в 1862-му сам Франц-Йосип, австрійський імператор, у компанії герцогів Естергазі та Шварценберга приїжджав покататися на лижах до Воловця.

Це історичний факт, підтверджений автентичними фотознімками (дивіться в краєзнавчому музеї Воловця). На фото перші люди імперії спускаються на лижах з гір і стрибають з трампліна, йдеться у блозі Василя Бляшина.

Парадокс, але зведений у 1850-х трамплін офіційно відкрили тільки в 1939 році. Відео офіційного відкриття дивіться нижче.

Жаль, та від споруди залишилося кілька бетонних фрагментів фундаменту, що бовваніють поміж ялинками, нагадуючи про колишню велич гірськолижного Воловця.

Ці руїни, разом з численними історичними пам’ятками (найдивніша з яких прямо на залізничному вокзалі), дозволяють поєднувати активний зимовий відпочинок у Воловці з культурним.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp