Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники просять туристів бути обережними в горах

22 грудня 2015 р., 09:21

Не перетворіть зимове дозвілля на лихо.

Карпати вже покрилися снігом, а значить відкрито гірськолижний сезон. З року в рік кількість прихильників відпочинку в горах дедалі зростає. Щовихідних за черговою порцією приємних вражень від неповторних краєвидів, вічнозелених сосен у Карпати вирушають юрби туристів. Як констатують рятувальники, доволі часто їхнє бажання помандрувати засніженими стежками може мати вельми неприємні наслідки.

Статистика свідчить, що сміливіше за всіх, на гірських схилах поводяться саме аматори. Самовпевненість таких горе-візитерів зростає обернено пропорційно до їх реальних знань про особливості поведінки під час перебування у горах. Такі люди забувають чи пропускають повз вуха застереження рятувальників, вважаючи за краще у виборі маршрутів чинити на власний розсуд. Реєстрацію і отримання від працівників гірських пошуково-рятувальних пунктів необхідної для підкорення вершин інформації вони просто ігнорують, ускладнюючи життя не лише собі, а й гірським рятувальникам. Адже пошук людини у зимовому лісі на висоті кількох сотень метрів та іноді без будь-яких засобів зв'язку (як відомо, елемент живлення мобільника на морозі розряджається дуже швидко) можна прирівняти до шукання голки в копиці сіна. А гірські стежки на будь-якому маршруті приховують у собі безліч неприємних несподіванок навіть для досвідчених мандрівників.

Отож, щоб ніякі негаразди не затьмарювали вашого відпочинку в горах й ви отримували від перебування у Карпатах тільки позитивні емоції, в першу чергу слід дотримуватись правил безпеки, про які Управління ДСНС у Закарпатській області нагадує в черговий раз.

А поради ці надзвичайно прості: не виходити у гори, не зареєструвавшись попередньо у найближчому гірському пошуково-рятувальному пункті, вибирати безпечні та відомі маршрути, враховувати свій фізичний стан та метеорологічні умови.

Повідомили у ДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp