Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З 1 січня українці зможуть дізнатися куди йдуть державні кошти

1 січня 2016 р., 15:03

Завдяки спеціальному проекту.

З 1 січня 2016 року згідно закону "Про відкритість використання публічних коштів" на офіційному порталі публічних фінансів України стартує третій модуль проекту "Е-дата".

Відтепер на порталі edata.gov.ua повинні бути доступні не тільки транзакції держказначейства та платежі місцевих бюджетів, але і видатки державних та комунальних підприємств.

"Починаючи з січня 2016 року всі державні і всі комунальні підприємства повинні будуть всі свої витрати почати завантажувати на наш spending.gov.ua (частина edata.gov.ua). Йде процес непросто, але дуже скоро ми побачимо – хто, що, і за якою ціною продає на держкомпанії. Буде цікаво", - коментує вступ відповідних положень закону в силу перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Зазначимо, на порталі не будуть оприлюднені платіжні транзакції під грифом "таємно", "цілком таємно", "для службового користування", а також ті, які здійснюються з метою обороноздатності держави та проведення АТО. Крім того, не будуть публікуватися персональні дані фізичних осіб.

Нагадаємо, запуск другого модуля проекту "Е-дата" дозволив відслідковувати платежі обласних та місцевих бюджетів у розрізі виконання бюджетних програм.

Запуск першого модуля надав відкритий доступ до всіх платежів, які проходять через Державну казначейську службу.

112


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp