Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завтра в Ужгороді відбудеться Різдвяний обід Милосердя. Двері відчинені для всіх

8 січня 2016 р., 17:31

До столу запрошені безхатьки, бідні родини, члени спільноти, літні люди та інші

Спільнота святого Егідія та Молодь за Мир запросила святкувати Різдво з старими друзями. Роми з Руських Комарівців приїздять влітку на заробіток в Києв. За час їх перебування в Києві спільнота влаштовує для дітей літній табір та недільну школу, де діти можуть покращити знання української мови, відвідувати цікаві міста в Києві. І, найголовніше, не відчувати себе чужими в столиці України. Для покращення освіти дітей започатковано освітню програму, завдяки якій діти можуть індивідуально займатися з вчителями.

«Ми маємо надію, - говорить Ольга Макар, координатор руху Молодь за мир, - що це допоможе їм отримати гарну освіту та досягти більшого в своєму житті».

Цього року члени спільноти з Івано-Франківска, Львову та Києва об’єдналися щоб святкувати разом Різдво Милосердя. Свято відбудеться в ресторані в центрі міста.

7 січня Спільнота святого Егідія у Львові, Івано-Франківську та Києві вже святкувало Різдво разом з бідними друзями: бездомними, літніми і дітьми. В цей день за один святково убраний стіл сіли бідні і багаті, старі і молоді. Різдвяний обід Милосердя вже прийняв 200 тис. гостей на всіх континентах.

До столу на Різдво запрошені бездомні люди та молодь, бідні родини і діти членів спільноти, літні люди в будинках пристарілих і діти з Школи миру, що впроваджує спільнота, діти з Будинків сімейного типу разом з ромськими дітьми. На всіх гостей чекають подарунки, пригощання, святкові пісні.

Різдвяний обід - родинне свято. Члені спільноти та запрошені гості добре знають один одного. Спільнота святого Егідія проводить постійну роботу з допомоги найслабкішим верствам населення. Це 25 тис. вечерь, які розносять члени спільноти на вулицях міста, школи миру та недільні школи для дітей. Цього року відкрита освітня програма для ромських дітей у Закарпатті. Десятки людей стають онуками для самотніх літніх людей в будинках пристарілих, чи для тих, що живуть самі. У справи милосерді задіяні сотні волонтерів різного віку, що свій вільний час присвячують побудові нового країни, в тих місцях де вони живуть. «Такий обід змінює наше уявлення про Різдво, надає цьому святу інший сенс. Це прекрасна традиція, що все більше поширюється світом», - говорить голова громадської організації "Друзі Спільноти Святого Егідія" Юрій Ліфансе.

Підготовка до Різдвяного обіду співпала з проведенням акції #теплазима, з підтримки і порятунку людей без дому в сильні морози. Кожен день члени Спільноти святого Егідія, та небайдужі кияни виходять на вулиці міста щоб підтримати та надати допомогу людям, що залишаються на морозі на ніч.

Спеціальний подарунок на Різдво Милосердя – гуманітарні коридори для біженців з Близького Сходу та Африки. Це важливий крок у вирішенні кризи мігрантів в Італії, що може стати моделлю для всієї Європи. «Це Різдвяний мирний договір, що рятує життя тисячам людей, - сказав проф. Марко Імпальяццо, президент Спільноти святого Егідія, - який дозволяє біженцям не вдаватися до подорожей смерті, а подорожувати літаком, як це робимо всі ми. Важливо, що це дозволить підвищити безпеку у Європі, адже процедури з контролю будуть відбуватися в країнах відправлення, а не на побережжях прибуття мігрантів».

Свято відбудеться 9 січня вул. Капітульна, 2, Ужгород.

Для акредитації прохання звернутися на електронну скриньку:

SantEgidio@ukr.net

Телефон для довідок: 0972960276 ЄвгенСавватєєв


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp