Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Офіційний коментар щодо харчування школярів в Ужгороді

14 січня 2016 р., 19:08

На харчування є майже 9 мільйонів гривень

Серед ужгородців останніми днями активно обговорюється тема харчування школярів.

Трішки передісторії. Відповідним Законом, підписаним 31 грудня 2015 року, держава зобов'язалась фінансувати сніданки учням 1-4 класів виключно певних пільгових категорій.

«При цьому необхідно зауважити, що зазначене рішення було прийняте Верховною Радою без будь-яких попередніх консультацій чи узгоджень з органами місцевого самоврядування. Нас просто поставили перед фактом, - зазначає в.о.міського голови, перший заступник міського голови Іштван Цап. - З перших днів нового року міська влада Ужгорода приступила до системного вирішення зазначеної проблеми. Без зайвого галасу та самопіару. Доводжу до відома ужгородців - на теперішній час нами віднайдені необхідні кошти, управлінням освіти розроблена в короткі терміни відповідна програма. З цієї проблематики директорами всіх шкіл проведено зустрічі з батьківськими комітетами в рамках тісної комунікації з батьками діточок.

Нами проведено всю підготовчу роботу для проведення в понеділок позачергового засідання виконкому та сесії міської ради для прийняття відповідних рішень. Гадаю, ми будемо першими в області у контексті комплексного вирішення цієї проблеми (попри певні заяви представників деяких органів самоврядування - наразі відповідних рішень нема, існують тільки декларації про наміри).

У цілому забезпечені всі необхідні передумови нормативного та фінансового характеру для виділення в цьому році на харчування ужгородських дітей 8 млн. 781 тис. грн. Відтак, за умови злагодженої роботи виконкому та депутатського корпусу, в чому я переконаний, ми вже з наступного тижня безперебійно харчуватимемо наших дітей».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp