Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Доцент УжНУ здобула премію імені Федора Потушняка

17 січня 2016 р., 15:53

Нагородили її кілька днів тому.

15 січня в Закарпатському облмуздрамтеатрі вручили обласні премії. Серед лауреатів 20-го ювілейного конкурсу – і викладачі та випускники Ужгородського університету.

 

У галузі літератури премія імені Федора Потушняка дісталася кандидату філологічних наук, доценту кафедри української літератури Надії Ференц. Книгу «Художній світ Христини Керити» визнали кращою в номінації (жанрі) літературної критики і літературознавства.

Цьогоріч цю премію також отримали ще троє випускників філфаку. Письменник Юрій Шип – за поетичну збірку «Пора кривавих сліз». У жанрі літератури для дітей перемогу здобула письменниця Лідія Повх за книгу «Як цуценя сніжинки ловило». Крім цього, рішенням комітету відзначено голову Закарпатської організації НСПУ Василя Густі у новоствореній номінації – за переклади книг Й.Лайкерта «Дотики душі» і В.Став’ярського «Брудні черевики» та за вагомий внесок у розвиток українсько-словацьких літературних взаємин.

Кращою прозовою книгою визнали «Вагон № 13» Вікторії Андрусів, кращою драмою року стала п’єса «Князь Корятович» Олександра Гавроша.

Після вітальної частини відбувся святковий концерт провідних артистів краю - лауреатів премії імені Д. Задора (музичне і виконавське мистецтво). У фойє театру експонувалася виставка доробків лауреатів премії імені Ф.Потушняка (література).

Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp