Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відійшов у вічність останній закарпатський січовик

11 лютого 2016 р., 16:47

Він захищав свою рідну землю у кривавій битві на Красному полі

8 лютого цього року на 95-му році від народження відійшов у вічність славної пам'яті останній закарпатський січовик Паращинець Микола Іванович, який на Красному Полі захищав Незалежність Карпатської України.

Уродженець селища Буштино Тячівського р-ну, Микола Паращинець нагороджений цілим рядом державних нагород, зокрема й орденом ІІІ ступеня за заслуги перед народом України. Носячи в серці Ідею національного визволення, він брав участь у боротьбі з окупантом на теренах закарпатської землі в рядах ОНО "Карпатська Січ". В кривавій битві на Красному Полі Микола Паращинець пліч-о-пліч з кількома тисячами патріотів, юнаків і дівчат, з гордо піднятою головою став на шляху в рази чисельнішої армії угорського окупанта.

Ми, нащадки карпатських січовиків, маємо за честь сьогодні продовжувати справу великих воїнів. Тоді і зараз Закарпаття скандує : МИ - ЦЕ УКРАЇНА! Пам'ять про січовика Миколу Паращинця житиме у серцях і справах його нащадків.

Підрозділ "Карпатська Січ", ГО "Карпатська Січ", голова спілки політв’язнів і репресованих Іван Коршинський, родина Миколи Паращинця, все Закарпаття і вся Україна втратили вірного побратима, друга, батька, одного з кращих синів своєї нації.
Слава Герою! І вічная пам'ять.

Лідер "Карпатської Січі" Тарас Деяк


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp