Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні запустили проект "Історія нової української армії в смс"

17 лютого 2016 р., 11:56

Волонтери розпочали збір смс-листування бійців зі своїми рідними

Волонтери БО «Міжнародний фонд «Повернись живим» запустили проект «Історія нової української армії в смс». Волонтери починають збирати смс-листування солдатів на фронті з їхніми сім'ями і близькими в тилу. Зібрані смс в хронологічному порядку будуть розміщені на сайті і зіставлені з ключовими датами АТО. Згодом вони презентують друковану версію проекту. Пам'ятні альбоми отримають автори, чиї історії увійдуть до нього. Придбати альбом зможуть всі бажаючі, а отримані кошти ми направимо на допомогу учасникам АТО.

Нова українська армія народилася на війні, її історія почалася одночасно з бойовими діями на Донбасі. Всі два роки цієї війни мобільний зв'язок був єдиною ниточкою, яка пов'язує військових з їхніми дружинами, батьками, дітьми. Короткі повідомлення, що надсилаються в перервах між обстрілами, дбайливо зберігаються і відправниками, і одержувачами. Нерідко за час служби складався цілий роман у смс. Ці історії – зовсім інша сторона війни. Зіставляючи дати відправлення смс з подіями тих днів, можна помітити незвичайну закономірність: чим небезпечніше, страшніше, безнадійніше ситуація на передовій, тим коротші і спокійніші повідомлення приходять звідти. Наприклад, найчастіший смс з «котла» - «У нас все спокійно, не переживайте, всіх люблю».

Волонтери БО «Міжнародний фонд «Повернись живим» запустили проект «Історія нової української армії в смс», щоб зберегти пам'ять про бійців, які ціною свого життя захистили Україну. Щоб показати підростаючому поколінню, якими людьми були ті самі кіборги і десантники, морські піхотинці і наводчики, снайпери і сапери, імена яких навряд чи прозвучать в зведених новинах з АТО. Повідомлення з війни - не просто смски. Це по-військовому короткі свідоцтва стійкості чоловіків, які борються за цілісність України, мужності їхніх дружин і матерів, які по-своєму, але нарівні з чоловіками і синами, проходять цю війну. Це пам'ять, зберегти яку зобов'язаний кожен з нас.

{g}

«Ми хочемо зберегти справжню історію війни. Історію Української Армії. Це важливо, щоб якомога більше людей дізналися правду, дізналися, що стоїть за сухими зведеннями спікерів АТО », - зазначила Наталія Калмикова в facebook https://www.facebook.com/backandalive/posts/591689797655128

Волонтери чекають скріншоти смс-листування на адресу office@savelife.in.ua. Найзворушливіші історії увійдуть до повноколірного альбому.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp