Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники розполіли мешканцям Великоберезнянщини, як уберегтися від біди (ФОТО)

18 лютого 2016 р., 18:00

Що робити, щоб не було вогню в хаті?

Закарпатці щодня ризикують спричинити пожежу, користуючись звичними на перший погляд пристроями – газовою плитою, опалювальними приладами, телевізором, праскою, електричним чайником тощо. Однак люди не усвідомлюють усієї небезпеки, часто забуваючи про правила пожежної безпеки. А це може призвести до фатальних наслідків.

 

Зокрема, 7 січня 2016 року в с. Кострино Великоберезнянського району під час пожежі в житловій квартирі загинула 57-річна жінка. Щоб уникнути подібних випадків у майбутньому, 18 лютого в цьому населеному пункті відбулося пожежно-профілактичне відпрацювання. У заході взяли участь представники Управління ДСНС України у Закарпатській області, правоохоронних органів, служби з питань соціального захисту населення та засобів масової інформації.

Цьогоріч у Великоберезнянському районі спостерігається негативна тенденція до зростання кількості загорань. Якщо станом на 18 лютого минулого року тут виникло дві пожежі, то за аналогічний період 2016-го – аж 14! Відтак нагальною стала потреба підвищити обізнаність мешканців району в питаннях, пов’язаних з уникненням загорань у житловому секторі та на об’єктах із масовим перебуванням людей.

Насамперед рятувальники навідалися до житлового сектора с. Кострино, головну увагу приділяючи соціально незахищеним верствам населення. Із людьми провели профілактичні бесіди, присвячені дотриманню правил пожежної безпеки в побуті. Зокрема, рятувальники нагадали людям, як безпечно користуватися електричними та газовими приладами, а також, у зв’язку з наближенням весни, застерегли від випалювання сухої рослинності під час прибирання власних садибних ділянок.

Крім цього, у ході відпрацювання представники ДСНС завітали до сільської амбулаторії, де поспілкувалися з головним лікарем і віддали йому інформаційні листівки на протипожежну тематику. У подальшому ж медичні працівники зможуть передати повідомлення від рятувальників своїм пацієнтам.

Традиційно жодне профілактичне відпрацювання не обходиться без візитів до навчальних закладів певного населеного пункту. Не стали винятком і Костринська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів і Костринська ЗОШ І ст. Тут викладачі навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту розповіли дітям, як не допустити загорання вдома і що робити, якщо пожежа все-таки виникла. Також фахівці розглянули порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Утім найбільший захват школярів викликала демонстрація пожежної техніки й можливість приміряти спорядження вогнеборця та пустити воду з пожежного ствола.

За словами начальника Великоберезнянського районного сектора Управління ДСНС України у Закарпатській області Петра Титичка, подібні відпрацювання є надзвичайно корисними та важливими: «Такі заходи допомагають привчити людей дотримуватися правил пожежної безпеки, відповідальніше ставитися до власного життя й життя рідних і близьких. Тож у цьому напрямку рятувальники Великоберезнянського району працюватимуть і надалі. Адже це дає можливість зберегти якомога більше людських життів».









У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp