Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПАТ «Закарпатгаз»: встановлення безкоштовних лічильників тимчасово призупинено

22 лютого 2016 р., 12:00

Виділені на це кошти наразі під забороною

ПАТ «Закарпатгаз» тимчасово призупинило встановлення безкоштовних лічильників в ужгородських помешканнях, обладнаних плитами та водогрійними котлами або ж виключно плитами. Пов’язано це з протокольним рішенням №12 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 29.12.2015 року.

Наразі газорозподільним підприємствам тимчасово заборонено використання коштів, що є планованими джерелами фінансування заходів (амортизаційні відрахування та витрати на встановлення лічильників) 1 розділу Плану розвитку на 2016-2020 роки, а саме Інвестиційної програми газорозподільного підприємства на 2016 рік до дати затвердження в НКРЕКП такого Плану розвитку, - цитує документ заступник голови правління ПАТ «Закарпатгаз» з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Євген Полуницький. – Про будь-які зміни в роботах у цьому напрямку Товариство повідомлятиме споживачів в найкоротші терміни після прийняття тих чи інших рішень НКРЕКП.

Як уже повідомлялося, 1 січня 2016 року завершився другий етап реалізації вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» - встановлення лічильників газу для споживачів, які використовують його для приготування їжі та підігріву води. Облаштування на аналогічних засадах лічильниками клієнтів, які використовують газ тільки для приготування їжі (мають лише газову плиту), повинно було розпочатися з початку поточного року і тривати до 1 січня 2018 року. ПАТ «Закарпатгаз», за словами Євгена Полуницького, встановлює лічильники безкоштовно та відповідно до сформованих графіків, розміщених на корпоративній сторінці газорозподільної компанії.

ПАТ «Закарпатгаз» наголошує: аби не втратити можливість встановити лічильник безкоштовно, споживачам необхідно продовжувати звертатись до Сервісного центру Товариства для узгодження дати та часу встановлення лічильника. Можна також скористатися додатковими каналами зв’язку: зателефонувати за номерами телефонів 61-94-48, (067) 244-32-66 - щобудня з 8:00 до 17 або ж звернутися в контакт-центр ПАТ «Закарпатгаз» за номером (0312) 48-83-04 – щоденно з 8:00 до 20:00.

Довідка: З початку 2015 року ПАТ «Закарпатгаз» безкоштовно встановило понад 1,3 тисячі приладів обліку. Потребують встановлення лічильників, через відсутність яких потенційно згідно з чинним законодавством може бути припинено газопостачання, ще 750 клієнтів.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp