Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Сваляві неповнолітній придбав цигарки на очах у поліції

27 лютого 2016 р., 11:22

Продавчиня тепер сплатить чималий штраф

Днями свалявські правоохоронці виявили та задокументували факт продажу неповнолітньому цигарок у одному з місцевих кіосків. Продавчиня не попросила від 15-річного хлопця документи, які підтверджують вік, та продала йому цигарки.

Коли жінка зрозуміла, що її дії зафіксовано працівниками поліції, то від показів відмовилася. Після сказала, що не могла знати, що то неповнолітній, адже на вигляд хлопець виглядав старшим.

На торговця-порушницю правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі тютюновими виробами). З неї стягнуть штраф у розмірі 540 гривень, - повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

Співробітники поліції наголошують продавцям, що за реалізацію алко-та тютюнових виробів підліткам передбачена відповідальність: від грошового стягнення до позбавлення ліцензії на продаж певних видів товару.

«У першу чергу, це моральна відповідальність. Діти – наше майбутнє. Тому дорослі повинні дбати про виховання підростаючого покоління і думати про їхнє здоров’я, а не про матеріальне збагачення», - пояснює старший інспектор Свалявського відділення капітан поліції Віктор Горнодь.

Правоохоронці радять у разі сумніву щодо віку осіб, які хочуть придбати сигарети або алкогольні напої, завжди перевіряти документи.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp