Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підприємство "Селена", що було годувальником тотально занепало (ФОТО)

7 березня 2016 р., 10:20

Знаходиться воно на Міжгірщині.

Це колись потужне підпримство було побудоване наприкінці 70-х років при СРСР і давало роботу тисячам людей Міжгірщини.

Виробничі площі підприємства "Селена" складають 10400 метрів квадратних. При СРСР тут складали верстати та іншу техніку. Ще в часи незалежної України до 1996 р. підприємство виготовляло мікродвигуни постійного струму (9В, 12В) для електро-приводу дитячих іграшок, друкарських пристроїв, касових апаратів, відеомагнітофонів та головки динаміків (0,5-ГШ-2), -пише prozak.info.

{g}

Згодом тут все занепало. Останні збори акціонерів ВАТ "Селена" ще відбулися наприкінці 2011 року і тоді ВАТ перетворили в товариство з додатковою відповідальністю. Наразі територія та залишки цехів знаходяться в приватній власності, в одному з цехів розливалося пиво "ZIP", зараз пиво варить інший пивовар. І це єдиний цех, який ще функціонує на колись такому потужному підприємстві. Поруч з цехом ще залишилося не зовсім добите приміщення, де облаштовано невеличкий гуртожиток.

Якою буде подальша доля "Селени" сказати важко. Частину території влада Міжгір'я вирішила забрати під житлове будівництво. А між приватними власниками території триває юридична суперечка.

З фотографій видно, що колишні цехи та інші приміщення фактично не піддаються реконструкції, тому потенційного інвестора може зацікавити хіба що територія, яка прилягає до річки.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp