Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські лісники готові боротися з вогнем

23 березня 2016 р., 15:02

Весна приносить із собою і вогняну небезпеку.

Зі сходженням снігового покриву та підвищенням температури повітря у лісах Закарпатської області розпочався пожежонебезпечний період – найскладніший та найвідповідальніший сезон для лісівників.
Наразі пожежонебезпечний сезон у лісах вже відкрито. Тож лісівниками Закарпаття здійснюється комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів.

З березня в обласному управлінні, всіх лісгоспах та лісництвах, лісових пожежних станціях встановлено чергування відповідальних осіб протягом світлового дня. У лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю на випадок гасіння лісових пожеж (лопати, граблі, сокири, відра). Облаштовуються нові та проводиться догляд за існуючими мінералізованими смугами. Встановлюється та поновлюється наглядна агітація на протипожежну тематику (білборди, панно та ін.).

Актуальність теми обумовлена тим, що пожежі завдають великої шкоди сформованим природним екосистемам, особливо, якщо пожежа сталася на природоохоронній території. В управлінні нагадують, що відповідно до чинного законодавства спалювати суху рослинність заборонено.

За порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність. За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків Кодексом України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 грн.Звертаємось до мешканців краю бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах! Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я, або залити його водою.Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше зателефонуйте до служби порятунку за телефоном „101” чи повідомте лісову охорону або органи місцевого самоврядування і вкажіть про місце загоряння та як туди добратися, - інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp