Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги продавців пального

30 березня 2016 р., 09:53

Інформація про ставки акцизного податку

Фахівці органів ДФС Закарпаття інформують про ставки акцизного податку для підприємств, що здійснюють роздрібну торгівлю пального з автозаправної станції, які слід застосовувати з 1 січня 2016 року.

Відповідно до пп.. 212.1.11 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України, платником акцизного податку є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів.

Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – це продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форм розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, а також фізичний відпуск із автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції товарів, зазначених у пп. 215.3.4 п.215.3 ст. 215 ПКУ, незалежно від форми розрахунків (абзац третій пп. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Слід зазначити, що для платників, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, крім товарів, зазначених у 215.3.4 п.215.3 ст. 215 ПКУ, тобто пального, ставка акцизного податку та порядок нарахування податкових зобов’язань залишились незмінними – 5% вартості (з ПДВ та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, що реалізовані відповідно до пп. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПКУ.

Водночас для платників акцизного податку - суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію пального, адвалорну ставку акцизного податку (5%) змінено на специфічну – 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару.

Отже, з 1 січня 2016 року для платників акцизного податку – суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пального з автозаправної станції, ставку акцизного податку встановлено у розмірі 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp