Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перші інструктори спецпідрозділу "КОРД" отримали сертифікати

1 квітня 2016 р., 16:24

До спецпідрозділу планують набрати більше 3 тисяч чоловік

17 інструкторів групи «В» спецпідрозділу «Корпус оперативно-раптової дії» (КОРД) Національної поліції України отримали сертифікати про закінчення навчання.Створення «КОРДу» забезпечить не лише ще один елемент реформи поліції, а й в цілому реформи правоохоронної і суддівської системи України / zbroya.infoЯк повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, у церемонії отримання навчання взяли участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Ці інструктори пройшли навчання, які проводилися спільно з представниками окремих спецпідрозділів США. Серед основних завдань групи «В» спецпідрозділу «КОРД» - гарантування безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві.

Глава уряду підкреслив, що створення «КОРДу» забезпечить не лише ще один елемент реформи поліції, а й в цілому реформи правоохоронної і суддівської системи України, - пише УНІАН.

«Ці українські поліцейські займуться надскладною справою – це справа захисту свідків, які будуть давати свідчення проти злочинців, мафії, проти будь-яких посадовців чи так званих «сильних світу цього», - зауважив Яценюк.

Він нагадав, що свідок може дати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування чи тиску відмовляється від своїх свідчень, тому що держава не має можливості його захистити. Яценюк наголосив, що спецпідрозділ «КОРД» візьме під захист людей, які готові свідчити і говорити правду.

Яценюк висловив вдячність уряду Сполучених Штатів Америки та присутньому на церемонії надзвичайному та повноважному послу США в Україні Джеффрі Пайєтту за допомогу Україні у проведенні судової реформи та створенні поліції.

У повідомленні нагадується, у жовтні 2015 року за участі американських фахівців проведено тренінг кандидатів на посади інструкторів спецпідрозділу «КОРД» групи «А», серед основних завдань якої - звільнення заручників, порятунок поліцейських і цивільних, які потрапили під обстріл, участь у антитерористичних операціях, забезпечення силової підтримки поліцейських на особливих заходах. За результатами тренінгу сертифікати отримали 19 осіб.

Розпочато відбір кандидатів до підрозділів «КОРД» по всій Україні. До спецпідрозділу «КОРД» заплановано набрати 3 тис. 076 поліцейських.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp