Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські ДФСники взяли участь у засіданні Міжнародного трейд-клубу

16 квітня 2016 р., 13:20

Відбувся захід кілька днів тому.

Напередодні, 14 квітня 2016 року, у сесійній залі Закарпатської обласної ради відбулось засідання Міжнародного трейд-клубу. У заході взяли участь керівництво краю, представники бізнесу та посольств іноземних держав: Австралії, Австрії, Бельгії, Німеччини, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини.

За словами Гавін Малгожати – віце-президента Правління Міжнародного трейд-клубу, першого секретаря Посольства Республіки Польща в Україні, громадська організація Міжнародний трейд-клуб була створена у грудні 1992 року. Наразі ця організація об'єднує керівників та співробітників відділів з торговельно-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Основною метою діяльності трейд-клубу є інформування іноземних дипломатів про економічний, експортний, науково-технічний потенціал України та окремих регіонів. Члени клубу надають українським центральним та місцевим органам державного управління підтримку в залученні інвестицій, встановленні ділових контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями.

Зараз в Ужгороді члени клубу ознайомлюються з економічними можливостями регіону та проводять ділові зустрічі з підприємцями краю.

Державну фіскальну службу на заході представляли Степан Кіяк – заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області, Ігор Олійник – заступник начальника управління адміністрування митних платежів Закарпатської митниці ДФС та Микола Ясевич – заступник начальника юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС.

За словами Миколи Ясевича, наразі в України є хороша можливість залучити додаткові інвестиції.

– У вересні 2014 року Верховна Рада та Європарламент одночасно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Угода набула чинності з 1 січня 2016 року і з цього моменту імпортні мита, що сплачувались під час торгівлі між Україною та ЄС, поступово почали знижуватись, – зазначив під час свого виступу Микола Ясевич.

Із січня по березень 2016 року закарпатські імпортери під час ввезення товарів в Україну на умовах Угоди отримали вже майже 17 млн грн пільг по сплаті ввізного мита, які до 1 січня 2016 року мали бути реально сплачені та перераховані до держбюджету під час митного оформлення.

Пільговими умовами отримання преференцій імпортери можуть скористатися у випадку імпорту товару безпосередньо з країн Євросоюзу та при наявності одного з документів, що підтверджують походження товару з країн-членів ЄС. Такими документами, згідно з Угодою, визначено сертифікат з перевезення товару EUR.1, що видається митними органами країн-членів Євросоюзу або декларація інвойс, яка є письмовою заявою експортера про преференційне походження товару.

Як і в Євросоюзі з цього року видачею сертифікатів з перевезення товару EUR.1 на українські товари займаються митні органи. В Закарпатській області визначено 5 місць де такі сертифікати видаються.

Зокрема, протягом першого кварталу 2016 року сертифікатів EUR.1 Закарпатською митницею видано 386 до 19 країн ЄС. Найбільша кількість товарів направилась до Угорщини, Румунії, Італії, Німеччини, Чехії, Австрії та Великобританії. Серед товарів, що найчастіше заявляються експортерами переважають: швейні вироби, виготовлені з давальницької сировини; продовольчі консервовані товари; вироби та матеріали з деревини.
Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp