Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородка здобула фехтувальний тріумф

18 травня 2014 р., 18:35

Найвища сходинка - вже традиція для закарпатців

Уже традиційно травень в Ужгороді асоціюється для любителів спорту з проведенням міжнародного турніру для кадетів із фехтування імені заслуженого тренера України Василя Герея. Незважаючи на важкий час у державі, 2014-й не став винятком. На початку тижня в «Юності» змагалися кращі юні мушкетери України. Традиційно цього року закарпатці знову опинилися на найвищій сходинці п’єдесталу. 

Цього разу здобули «золото» в жіночій шпазі.
Як і торік, наші спортсмени не залишилися без золотих медалей. Слідом за Анатолієм Гереєм, Іриною Мадяр, Сергієм Горецьким, Владиславом Коваленком титул чемпіона Кубка Герея виборола в шпазі ужгородка Дарина Варфоломєєва. На минулому турнірі вона була лише 9-ю, тепер піднялася на самий верх – прогрес спортсменки очевидний. Окрім неї, медаль для Закарпаття на турнірі здобув ужгородець Роберт Фортуна в чоловічій шпазі. Непоганий результат здобув Артем Матевосов у шпазі – він програв майбутньому чемпіону Юрію Запарі з Дніпропетровська лише один укол. 

У підсумку – п’ятий.
Як розповів старший тренер ОК ДЮСШ «Динамо» Сергій Горецький, інше «золото» забрали Львів та Київ. Так, у чоловічій шпазі вже вдруге поспіль на турнірі перемогу святкував Максим Гаравський, а в рапірі серед дівчат кращою стала Наталія Дяченко. Варто відзначити, що третьою в цьому виді стала спортсменка з Донецька Дарина Петрова. До речі, в змаганнях брали участь і фехтувальники з Луганська, незважаючи на складні часи в цьому регіоні.
Загалом на змагання цього разу приїхало 200 фехтувальників-кадетів із України, а також спортсмени зі словацького Кошице. 

Окрім них, на турнір В. Герея в Ужгороді завітали двоє суддів міжнародної та 7 національної категорії. Організатори турніру висловлюють окрему подяку голові Федерації фехтування Закарпатської області Михайлу Пантьо, голові Закарпатського відділення Національного олімпійського комітету Івану Риляку та начальнику управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталію Ерфану за організацію турніру.

Закарпатська правда

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp