Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині спортсмени засаджували ліс, який нещадно знищили (Фото)

24 квітня 2016 р., 15:54

Висадили 6 тисяч саджанців

У рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Закарпатті традиційно відбуваються заходи із залученням активної молоді, яка пропагує збереження краси рідних карпатських лісів.

Разом створювали новий ліс понад 100 осіб: керівництво Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства області та Тячівського району, державна лісова охорона, спортмени-хортінгісти та мас-медіа, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Вітаючи учасників акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга розповів, що цьогоріч лісівники Закарпаття збільшили площу лісових насаджень в області. Загалом весною цього року заплановано лісовідновити 2901 га. Сьогодні ж висаджено 6 тисяч саджанців на території 1 га

Одними з найактивніших примножувачів лісових насаджень є молоде спортивне покоління Тячівської федерації ММА Хортингу. Ціла група спортивної молоді розпочала саджати молодий ліс на місці колишньої лісової рубки рідколісся 2015 року. Лісівники говорять, що раніше тут зеленів ліс, а в результаті рубки "Агролісами" залишились самі пеньки. Тепер, за допомогою молодого покоління, є шанс перетворити його на густий змішаний ліс із ялини та бука.

Щоб легше працювалося, студенти розбилися на пари, у кожного своє завдання: юнаки з лопатами, дівчата вставляють саджанець в ямку. Діти та дорослі працювали завзято і допомагали один одному.

Про свої враження від посадки розповідає Валерія: «Ми захотіли допомогти лісничим, бо ліс - наша природа, завдяки якій ми дихаємо чистим повітрям». До розмови приєднується чемпіон з хортингу Олександр: «Ми разом з працею тут відпочиваємо, бо така приємна робота на свіжому повітрі приносить лише одне задоволення. Особисто я дуже хотів побачити що ж лишилось від наших лісів. Тепер не тільки побачив, а й сам висадив 20 деревцят. До того ж мені допоміг сам головний лісівник Закарпаття - Валерій Мурга». З веселим гомоном та завзяттям юнаки висаджували саджанець за саджанцем, зі сподіванням, що за кілька десятків років зможуть уже тут відпочивати.

Свято лісонасадження продовжили смачним обідом на лоні природи та грою в пейнтбол, покликаними залишити всім учасникам акції лісовий спогад про її проведення. На згадку про чудовий квітневий день у Нересниці учасники матимуть багато емоційності й піднесення у справжньому єднанні із природою.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp