Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівська ФРІ запрошує на вивчення прав людини

30 квітня 2016 р., 15:36

Правозахисна школа діятиме два дні

7-8 травня в Мукачевi вiдбудеться правозахисна школа, основною темою якої буде "Права людини".

Школа вiдбудеться в рамках лiтнього молодiжного табору неформальної освiти "A.L.L. RIgitS".

На школі вiдомi українськi правозахисники прочитають лекції на такi теми: "Доступ до публiчної iнформацiї", "Свобода зiбрань", "Полiцiя: права та обов'язки", а також буде особливий тренiнг, де спiкер розповiсть, як краще органiзувати правозахисну службу в громiдськiй органiзацiї та що таке правозахист.

Серед спікерів будуть:

Святослав Маринін - громадський активіст, заступник Голови Київської ФРІ, офіційний делегат ФРІ у Реанімаційному Пакеті Реформ (РПР) та тимчасовий представник ФРІ у Національній молодіжній раді України (НМРУ).

В громадській діяльності 1,5 роки.
Основні напрямки діяльності: правозахист, освітні проекти.

Головний координатор кампанії “Свідомі вибори” у вересні-жовтні 2015 року, практик проведення мирних зібрань, зокрема, Всеукраїнської акції ФРІ під прокуратурами 28 березня 2016-ого та монітор Нової поліції

Володимир Феськов - громадський діяч, правозахисник, викладач Інституту Політичної Освіти, голова правління Закарпатського Громадського Центру.

у ФРІ очолював Ужгородську організацію, КРК та Раду Старійшин.

Займається діяльністю спрямованою на контроль місцевої влади; підвищення ефективності громадських ініціатив; просвітництвом у сфері прав людини.

Навчає представників місцевої влади, журналістів та громадських активістів.

Михайло Каменєв
- юрист, правозахисник, ФРІшник.

Працював у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Управлінні з питань дотримання права на інформацію та права на звернення. Зараз - юрист у патрульній поліції.

З 2011 по 2015 роки - експерт зі свободи зібрань та парламентського лобіювання в Інституті Республіка. Співавтор законопроектів щодо свободи зібрань та доступу до інформації.

Вивчав у США в рамках програми Державного департаменту досвід США у сфері свободи зібрань.

У ФРІ з 2009 року. З 2011 по 2014 рік - у складі керівних органів об'єднання.

Сфера інтересів - свобода зібрань, регламентування застосування сили, право на інформацію, право на приватність, конституціоналізм.

Юлія Дуб – відома закарпатська активістка, журналістка та правозахисник. Організатор проекту "A.L.L. RightS", координатор таких кампаній, як «Роби вибори», учасник громадської мережі «Опора», зараз патрульний поліцейський поліції Ужгорода.

Органiзатори школи: Мукачiвський осередок Всеукраїнської Молодiжної Громадської Органiзацiї "Фундацiя Регiональних Iнiцiатив" за пiдтримки Ради Адвокатiв Закарпаття та Закарпатського вiддiлення Асоцiацiї Адвокатiв України.

Для того, щоб прийняти участь у школi потрiбно зареєструватись за посиланням:
http://goo.gl/forms/VTGn5L9Yfd

Детальна інформація про школу є за посиланням:

http://bit.ly/1SAQAqR

http://bit.ly/1VYET0h

Довідка: ВМГО “Фундація регіональних ініціатив” – заснована 2002 року найбільша в Україні незалежна молодіжна громадська організація; об’єднує понад 900 проактивних молодих людей у 39 осередках країни. Згідно зі Статутом організації, ФРІ не підтримує жодну політичну партію, чи політичну силу, не веде боротьбу за владу і не може бути суб’єктом виборчих процесів. Але у той же час ФРІ впливає на владу заради позитивних змін у суспільстві. Серед успішних кампаній ФРІ – масові протести молоді і в результаті неухвалений закон про платні послуги у вишах 2011 року, громадська кампанія “Молодіжна варта” 2007-2012 року, масові протести у містах України протягом 2008-2013 років проти проекту спецзакону про протести №2450, який якби був прийнятий в часи Януковича, задушив б Майдан ще в зародку та інші.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp