Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд сьогодні розгляне апеляцію щодо виселення ужгородської сім’ї з гуртожитку

26 травня 2016 р., 10:02

Житло на Декабристів і далі має негативну славу...

Питання порушують з разу в раз...

Сьогодні, 26 травня 2016 року о 10:30, в Апеляційному суді Закарпатської області (м. Ужгород; вул. Довженка, 7, головуючий суддя – Куцин М.М., судді: Павліченко С.В., Собослой Г.Г.) відбудеться розгляд апеляційної скарги директора Ужгородського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету Павлюк Л.І. на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду від 28.03.2016 р. в справі про виселення сім’ї Марчишак із студентського гуртожитку без надання іншого житлового приміщення.

Суть справи в наступному. Ще в березні цього року Ужгородський міськрайонний суд (суддя – Бенца К.К.) прийняв рішення про відмову Ужгородському комерційному коледжу КНТЕУ у розгляді заяви про виселення вищезазначеної сім’ї Марчишак та повернення відповідного заявленого позову. Причиною такого рішення було відсутність повноважень у представника коледжу на подачу даного позову, відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 121 ЦПК України. Разом з тим, роз’яснив коледжу про право повторного звернення до суду з аналогічним позовом після усунення недоліків, які стали підставою для повернення позовної заяви.http://reyestr.court.gov.ua/Review/57266735

Однак не зважаючи на всю цинічність та аморальність даної ситуації щодо виселення, коледж вирішив поступити вчергове не по закону, а саме, не усувати недоліки, вказані міським судом, з подальшою подачею після їх усунення знову до міського суду, а подати беззмістовну та необґрунтовану апеляційну скаргу на рішення суду 1-ї інстанції.

Слід зазначити, що сім’я Марчишак проживає в даному будинку вже понад 10 років. В Миколи Миколайовича 2 дітей, один з яких неповнолітній. Відтак прийняття судом рішення не на користь мешканців явно порушить також законні права та інтереси неповнолітнього, згідно чинного законодавства та існуючої практики суду.

Цей гуртожиток став відомий ЗМІ резонансною справою щодо позову цього ж директора коледжу Павлюк Л.І. про виселення 4-х річної дівчинки, її 8-річного братика та її батьків (сім’я Батрин). Супереч закону, моралі та совісті діти вказані в позові як самостійні відповідачі, які не мають іншого житла та прописані тут на підставі постійної прописки.

http://gregor-ua.blogspot.com/2016/05/gurtozhitok-dekabristov39.html

Спец-репортаж телеканалу «НТН» : «В Ужгороді подали до суду на малолітніх дітей»

http://ntn.ua/uk/video/news/2016/05/11/20887

Розгляд даної справи в зв’язку з першою неявкою заявника (директора коледжу КНТЕУ) було перенесено на 1 червня 2016 року о 14:00, що символічно припадає на День захисту дітей.

Для ЗМІ дана колегія суддів Апеляційного суду відома також іншою не менш резонансною справою рейдерського захоплення магазину "Корзо", наступне засідання по якій призначено на 6 червня 2016 р. А саме, двоє з цією колегії Павліченко С.В. та Собослой Г.Г. взяли самовідвід у розгляді справі, оскільки їх рішення від 2014 року було скасовано касаційним судом.

http://gregor-ua.blogspot.com/2016/05/korzo-apeljacia-vidvid-sobosloj.html

http://zakarpattya.net.ua/News/155961-U-rezonansnii-spravi-shchodo-reiderskoho-pryvlasnennia-
mahazynu-Korzo-v-Uzhhorodi-shche-odyn-suddia-vziav-samovidvid

Свою підтримку мешканцям вже висловили представники громадськості: керівник Закарпатської волонтерської сотні ГО "Айдар Волонтерська Допомога" Віталій Грегор, голова ГО «Спілка учасники бойових дій в АТО «Побратими України м.Ужгород» Микола Марчишак, голова ГО «Карпатська Січ - Націоналісти Закарпаття» Тарас Деяк, голова НВР "Правий Сектор Закарпаття" Олександр Сачко, голова Закарпатського об'єднання "Україна Соборна" Орест Дідух, представники ГФ в Закарпатській області «Народна самооборона» Вануш Гаспарян та Віталій Попадюк, представник ГО "Центр Громадянського Представництва" Валерій Федорчук, громадські правозахисники Юрій Кардош та Олександр Волосянський, а також депутати Ужгородської міської ради Микола Сюско та Віктор Щадей.

Всі вони брали безпосередню участь у комісійному обстеженні гуртожитку 23 лютого 2016 року, в т.ч. в присутності заступника Ужгородського міського голови Габора О.М., представника Департаменту освіти Закарпатської ОДА (за дорученням МОН України) та прокурора Ужгородської місцевої прокуратури, що підтвердили факт законного тривалого проживання (10-20 років) мешканців 1-5-го поверхів, згідно постійних прописок в паспортах та відсутність іншого зареєстрованого в них житла: http://goloskarpat.info/society/56cc86ce586d2/?utm_content=0312.

Разом з тим ця перевірка також повністю спростовує написане в статях, скоріш за все на "замовлення", опублікованих в 2014 році в закарпатських регіональних інтернет-виданнях "Трибуна": http://www.trubyna.org.ua/novyny/rejdery-z-pravoohoronnyh-orhaniv-namahayutsya-vidibraty-hurtozhytok-vid-uzhhorodskyh-studentiv-foto/ та "Новини Закарпаття" : http://transkarpatia.net/transcarpathia/social/39725-500-spudeyiv-z-uzhgoroda-boryatsya-za-svy-gurtozhitok-dokument.html. Слід зазначити, що по факту підробки підписів студентів в зверненні, що зазначене в цих публікаціях, триває досудова перевірка в рамках кримінальної справи, що проводить Ужгородський міський відділ поліції разом з Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Закарпатській області за дорученням Ужгородської місцевої прокуратури.

В зв'язку з чим вважаємо, що Редактори даних видань мають принести публічне вибачення перед мешканцями за опублікування явно недостовірної інформації чим завдали прямої моральної шкоди мешканцям через фактично їх дискредитацію шляхом псування їх ділової репутації, честі та гідності.А також опублікувати спростовуючи матеріали з метою врегулювання та недопущення нового громадянського конфлікту на даному ґрунті.

Інші ж ЗМІ переконливо просимо публікувати інформацію щодо даного гуртожитку виключно після перевірки на її достовірність та об'єктивність шляхом отримання вичерпної інформації в голови Будинкового комітету "Наш дім" Сергія Шокарева С.В. та громадського правозахисника Віталія Грегора.

Також свою безперечну підтримку мешканців вже висловили:

- голова Закарпатської ОДА – #Москаль Г.Г.

- голова Закарпатської обласної ради (2014-2015) – #Чубірко В.В.

- в.о. голови Ужгородської міської ради (лютий-листопад 2014 року) – #Щадей В.І.

- в.о. голови Ужгородської міської ради (травень 2016 року) – #Цап Іштван

- Київський міський голова (з червня 2014 року) – Кличко Віталій Володимирович

- Народні депутати України від Закарпаття: #Горват Роберт Іванович, #Крулько Іван Іванович.

Очікуємо відповідної позиції інших наших народних обранців як Верховної Ради України від Закарпаття, так і депутатів Закарпатської обласної ради, зокрема:

#Пацкан Валерія Васильовича

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat?d_id=15674

#Балога Віктора Івановича

http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/5566

#Балога Івана Івановича

http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18061

#Балога Павла Івановича

http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15757

#Петьовка Василя Васильовича

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat?d_id=11131

#Брензович Василя Івановича

http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/17998

#Ланьо Михайла Івановича

http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15756

#Лунченко Валерія Валерійовича ("губернатор" Закарпаття березень-вересень 2014 року)

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat?d_id=15662
Принагідно звертаюсь до депутатів, що ще "не визначилися" на сьогоднішній день – "відсидітись" тихо в куточку по цьому питанню Вам як мешканці, так і ми разом з ними ,однозначно не дамо, бо ви обрані для того щоб представляти і захищати інтереси як цих людей, так і всіх виборців.

ЗАПРОШУЄМО представників громадськості, громадських патріотичних організацій, правозахисників до участі в даній резонансній справі, а ЗМІ до об’єктивного незаангажованого висвітлення.



ДЛЯ ДОВІДКИ:

На 1-5-му поверхах даного гуртожитку загальною площею 5741,1 кв.м. проживають майже 100 сімей викладачів та викладачів-пенсіонерів коледжу, а також учителів, медиків, військовослужбовців, держслужбовців, учасників АТО, багатодітні сім’ї, діти-інваліди (248 мешканців, з яких 24 працівники коледжу, 85 неповнолітніх дітей, в т.ч. діти-інваліди). Усі були поселені у гуртожиток на законних підставах – відповідно до укладених безстрокових договорів найму з тодішнім директором коледжу Гаврилко П.П. та мають відповідну постійну реєстрацію в паспортах. Причому більшість із них проживає в гуртожитку понад 8-20 років і за цей час власними силами зробили капремонт та реконструкцію приміщень, зокрема, поточні ремонти, заміна електропроводки, сантехніки, вікон, дверей тощо. На добудованому 6-му (мансардному) поверсі гуртожитку площею 965,6 кв. м із окремим входом проживають студенти. Дана площа достатня для задоволення потреб коледжу, оскільки більшість студентів є мешканцями міста Ужгорода і не потребують поселення в гуртожиток.

07 листопада 2014 року Ужгородська міська рада прийняла відповідне рішення №1461 „Про ініціювання питання щодо передачі у комунальну власність міста частини гуртожитку по вул. Декабристів, 39” та направлені відповідні листи до МОН. Наразі міністерством вирішується питання щодо передачі частини гуртожитку у комунальну власність міста для подальшої приватизації мешканцями житлових площ, згідно фактичної реєстрації та проживання.

З вересня 2013 року після зміни директора коледжу і призначення Л.І.Павлюк, адміністрація неправомірно піднята в декілька раз вартість проживання, що в грудні 2013 р. було встановлено Закарпатським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України як незаконне та зобов’язано керівництво коледжу здійснити відповідний перерахунок мешканцям. Внаслідок чого вартість проживання була зменшена, однак перерахунок значній частині мешканців так і не був здійснений по сьогоднішній день, в зв’язку з чим в деяких мешканців наявна переплата за проживання, яка не враховується коледжем, а за деякими числиться фактично фіктивна «заборгованість». В той же час не зрозуміло куди витрачаються сплачені мешканцями кошти за проживання, оскільки фактичне утримання, в т.ч. поточні ремонти, прибирання тощо, здійснюємо ними самостійно, без жодної участі коледжу, міста та Києва.




Леся 26.05.2016 17:52 IP: 20.16.124.91
Причому багато з цих блоків-квартир були мешканцями "неофіційно куплені" у адміністрації коледжу

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp