Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Класична» перемога Михайла Балоги

29 травня 2016 р., 19:30

Шаховий азарт

Ще якихось 20 років тому більшість шахових турнірів у світі проводилася за так званим класичним регламентом. Кожна партія тривала 5–6 годин, а сам турнір – по півтора–два тижні. Сьогодні часи змінилися, і довготривалі змагання невпинно відходять у минуле. Здебільшого в спортивному календарі домінують швидкі шахи, а то й бліц, тобто «п’ятихвилинки».

Нещодавно в СЦД «Ювентус» 18 провідних гравців обласного центру виборювали звання найсильнішого. Десять кандидатів у майстри та 8 першорозрядників змагалися у 6 турів швейцарської системи. Фаворитами чемпіонату вважалися молоді й перспективні Михайло Балога та Олександр Подгорнов. У третьому турі очна дуель суперників завершилася внічию. А турнірну таблицю з трьома очками несподівано очолив 70-річний Володимир Артамонов. Але в четвертому турі йому таки довелося зазнати гіркоту поразки у протистоянні з Михайлом Балогою. Втім нестаріючого ветерана невдача не збентежила. Здобувши на фініші дві перемоги поспіль, він посів третє призове місце.

А звання чемпіона обласного центру з результатом 5 очок з шести можливих здобув Михайло Балога. 24-річний ужгородець помітно прогресує, серйозно займається шахами, тож є надія, що в недалекому майбутньому він стане шаховим майстром і підкорятиме нові спортивні вершини.

На півочка менше у Володимира Рижонкова, який виборов «срібло» чемпіонату. Не пішла гра в Олександра Подгорнова. Після чотирьох турів він перебував у групі лідерів, але дві фінішні поразки позбавили Олександра шансів на високе місце.

Завдяки зусиллям керівництва міської шахової федерації, яку тривалий час успішно очолює Семен Найгебавер, вдалося нагородити пристойними призами не тільки призерів чемпіонату, а й трійку найсильніших ветеранів.

Аркадій ВОРОВИЧ, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp