Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Велятино відбудеться фестиваль косарів

1 червня 2016 р., 10:12

Не пропустіть унікальний фест!

11 червня у Велятині, Хустського району, відбудеться ІІІ-й етнофестиваль косарів. Підготовка до фесту триває. Організатори обіцяють цікаву і насичену програму. Традиційно відбудеться конкурс на кращого косаря 2016 року. Цьогоріч навіть змагатимуться цілими родинами у конкурсі династій. Крім того, проводитимуться різноманітні майстер – класи досвідченими майстрами з косіння та відбудеться парад косарів. Впродовж дня діятиме наметове містечко, де можна буде придбати всяку всячину та поласувати національними стравами. Концерта програма доповнить свято і народне гуляння продовжиться до опівночі.

Стартував фест у 2011 році. А роком пізніше мав продовження, адже його вподобали місцеві. 4 роки перерви і от 2016 рік, організатори вирішили відновити добру традицію й дали косарівському фестивалю «друге дихання». Звичайно, не малу роль зіграли і спонсори, які вкотре сприяють його проведенню.

- Підготовка до фесту ще триває. Наразі організаційний комітет вже затвердив його програму і вона доволі цікава.

Чимало родзинок чекає на учасників та гостей заходу саме цього року. Серед них і новий конкурс династій, - повідомляє Хуст.тудей.

Традиційно відбудуться і майстер – класи від досвідчених косарів, і концерт за участі як місцевих творчих колективів, так і гостей краю, навіть із-за кордону. Чекає Велятино до себе у гості і творчих особистостей з Румунії, і популярний гурт Рокаш, - розповідає Жанна Микитюк, Велятинський сільський голова.

Діятимуть на території фесту і торговельні намети з усякою всячиною, в тому числі й національними стравами. До речі, Велятинська дзяма – головна страва святкового столу.

Хоч всіх секретів організатори видавати не хочуть, проте очікують від ними запланованого феєрію позитивних вражень у відвідувачів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp