Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбулась олімпіада з теорії музики

9 червня 2016 р., 13:51

Цьогоріч учасники були найсильнішими

Теорія музики – одна з найдавніших наук. Її започатковано ще у Давній Греції, а серед основоположників є, зокрема, такі видатні особистості, як Піфагор.

Музично-теоретичні дисципліни є надзвичайно важливими для підготовки студентів музичних спеціалізацій, і в той же час одними з найтяжчих. Адже щоб бути успішним у цій галузі, потрібно мати не лише музичні здібності, а й розвинене логічне мислення. Недарма в епоху Середньовіччя музика входила до квадрівіуму точних наук, разом з арифметикою, геометрією і астрономією.

Тож в Олімпіаді з теорії музики, яка щорічно проводиться кабінетом музично-теоретичних дисциплін брали участь найкращі студенти першого курсу усіх спеціалізацій. Учасники повинні були виконати п’ять письмових завдань високої складності. Цьогоріч склад учасників був одним з найсильніших, роботи студентів були виконані на високому рівні.

Переможці Олімпіади – Габор О. Шестак А., Кус Л.; друге місце посіли Жупанин Т., Ілошвай К., Ісевич О.; ІІІ місце розділили Шкробак Ч., Мезив А., Фера Д.



Онищенко К.М., зав кабінетом музично-теоретичних дисциплін

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp