Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лісівники показали реальну картину незаконних рубок і контрабанди (Фото)

11 червня 2016 р., 19:54

Що не знищує хвороба, то знищує людина...

Лісівники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства провели прес-тур для журналістів провідних українських ЗМІ. У рамках робочої поїздки журналісти телеканалу «Інтер» побували в лісах гірського краю та поспілкувалися з керівництвом ЗОУЛМГ задля об'єктивного висвітлення реальної ситуації з вирубками й контрабандою закарпатського лісу.

Прес-тур стартував з лісових угідь Великоберезнянщини, одного з найбільш депресивних районів Закарпаття, де представникам медіа розповіли і показали постраждалі ділянки після вітровалу 2014 року, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

За словами лісничого Чорноголівського лісництва Павла Гойера, на Закарпатті люди (незалежно від факту працевлаштування, самооцінки майнового стану та району проживання) просто не в змозі купити необхідну кількість дров, а забирати відпадки для них просто недоцільно. Тим часом будинки опалювати треба! А блакитне паливо є не всюди. Ось і "викручуються", наскільки здоров’я вистачає. Також брак коштів і низький рівень життя місцевого населення штовхає людей на незаконні рубки деревини не тільки на дрова, а й для потреб ремонту та будівництва.

У лісах Рахівщини - стихійне лихо!


- Ще одна проблема - лісова охорона має два підвиди: державна охорона, яка існує в структурі Держкомлісгоспу та охорона лісів, яка належить іншим постійним користувачам. У районах раніше діяли агролісгоспи, які наразі на стадії прийому-передачі що були створені районними радами. Саме до їх роботи найбільше претензій і виявлення незаконних рубок. А саме головне те, що лісівники регулярно передають документи про правопорушення до правоохоронних органів, але чомусь карати винних ніхто не поспішає. Винуватими ж лишаються лісівники. Загалом, не так винні прості громадяни, як представники виконавчої гілки влади, які «кришують» рубки «чорних» лісорубів у великих масштабах, - наголошує директор ДП «Великоберезнянське» ЛГ Ольга Олень.

У ході прес-туру медійники також оглянули лісові розсадники і природне оновлення.



«Досить часто останнім часом ситуація навколо лісів Закарпаття висвітлюється в негативному полі, на що є об'єктивні і суб'єктивні причини. Ми не приховуємо нічого і даний проект - інновація, яка спрямована на об'єктивне висвітлення ситуації в держлісфонду. Ми вдячні представникам засобів масової інформації за високий інтерес до ЗОУЛМГ», - говорить керівник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, - у нашого управління і державних лісогосподарських підприємств в пріоритеті принципи відкритої і прозорої політики висвітлення нашої діяльності. Ми вдячні журналістам за ефективне інформаційне партнерство, яке ми маємо намір всіляко підтримувати і розвивати».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp