Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наша пісня гарна, нова, починаєм її знову: Новий губернатор Закарпаття взявся за радгоспи

5 березня 2014 р., 16:18

У середу, 5 березня, голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко провів робочу нараду з керівниками обласних структурних підрозділів держадміністрації в заслухав інформацію про стан справ в основних сферах життєдіяльності краю.

Так, зокрема, Юрій Лесьо доповів про стан підготовки з проведення весняно-польових робіт у краї. На сьогодні забезпеченість посівним насінням у сільгоспвиробників становить 100,3%, пестицидами у всіх категоріях господарств – 64%, мінеральними добривами – 85,1% до потреби. Готовність техніки до проведення весняно-польових робіт становить 99%. 

Водночас, є проблема з виплат компенсацій, зокрема не виплачуються дотації по великій рогатій худобі. Також існує проблема по радгоспах, де все розкрадається, є заборгованість із зарплат. Тому голова ОДА Валерій Лунченко доручив підготувати пакет пропозицій щодо вирішення проблем в АПК.

Нагадаємо, що за останні кілька років до профільного Міністерства та Кабміну кілька разів від Закарпатської ОДА надходили пропозиції по вирішенню питання стосовно радгоспів. Головною проблемою, яка поставала перед областю, було і є те, що радгоспи перебувають у державній власності і підпорядковані безпосередньо Києву. Тож самоотужки вирішити проблему із радгоспами в області не було змоги. Єдиним вирішенням цієї проблеми була приватизація. 

Нещодавно ж на розгляд профільного комітету ВР було направлено проект постанови про заборону відчуження державного і комунального майна. Тож пустувати землі радгоспів, мабуть, будуть ще довгенько. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp