Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Водники показали, яка ситуація у постраждалих від негоди селах Рахівщини (Фото)

27 червня 2016 р., 16:41

Фото шокують

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 12 год. 27 червня 2016 р.

1. Гідрологічна ситуація.

За штормовими попередженнями Закарпатського обласного центру з гідрометеорології та прогнозними даними АІВС «Тиса» протягом доби 27 червня по області очікуються сильні зливові дощі, місцями дуже сильні зливи, грози, в окремих населених пунктах – град. При грозах шквалисті посилення вітру очікуються до 17-22 м/с, подекуди – до 25 м/с. На річках очікуються підвищення рівнів води на 0,3-1,3 м (в межах корінних берегів, без виходу води на заплави). В місцях проходження сильних злив буде відбуватися формування значного місцевого стоку, на малих водотоках – швидкоплинні підвищення рівнів на 0,5-1,5 м, можливе утворення селей.

Жахливі наслідки негоди на Рахівщині (Фото)

2. Дії водогосподарських організації

У зв’язку з настанням на території області періоду виникнення швидкоплинних зливових паводків, переважно на малих водотоках, в межах населених пунктів для попередження виникнення надзвичайних ситуацій, подібних тим, що сталася в селах Луги, Видричка, Богдан та Розтоки Рахівського району 26 червня 2016, та для забезпечення координації дій водогосподарських організацій, місцевих рад та населення, підрозділами БУВР Тиси виконуються невідкладні заходи:

- встановлено паводковий режим діяльності – гідрологічна та водогосподарська ситуація цілодобово контролюється;

- попереджено всі районні, сільські та селищні ради про можливі швидкоплинні підйоми рівнів у малих водотоках, звернуто увагу на стан їх захаращенності в межах населених пунктів, що може спричинити розмив незакріплених берегів, руйнування місцевих доріг та підтоплення дворогосподарств поверхневим внутрішнім стоком.

- місцевим органам влади для попередження підтоплення рекомендовано організувати та провести попередню прочистку присадибних кюветів, вуличних канав, малих водотоків та переїздів через них в межах населених пунктів від побутового сміття, чагарників та залишків деревини, а також перевірити реальну наявність сільських аварійних бригад і підготувати їх до дій під час зливових паводків.



- підготовлено до роботи по перекачці місцевого стоку агрегати та силове обладнання стаціонарних насосних станцій, пересувні насосні станції, насоси та мотопомпи.

- приведено у підвищену готовність техніку та відомчі аварійні бригади, аварійний запас матеріалів, інструмент та спорядження.

{g}

3. Ліквідація наслідків сильних злив у Рахівському районі

В районі сіл Луги, Розтоки, Богдан, Видричка спільно для ліквідації наслідків негоди працюють аварійні бригади Тячівського МУВГ та сільських рад в кількості 30 чоловік. До ліквідації наслідків дуже сильної зливи залучено також 14 одиниць техніки та 42 працівників держлісгоспу та місцевих підрозділів ДСНС.

Біла Тиса вийшла з берегів (Фото)

Терміново скликано районну комісію ТЕБ та НС, в якій беруть участь начальник та головний інженер Тячівського МУВГ. Проведено спільне обстеження за участю представників ДСНС, держлісгоспу, енергетиків, водогосподарських організацій і визначено, що внаслідок сильних злив, шквалів знеструмлено 4 населені пункти Рахівського району: Луги, Розтоки, Богдан, Видричка. Підтоплено 23 дворогосподарства в с. Луги Рахівського району та 15 житлових будинків (48 місцевих жителів відселено до родичів), в с. Видричка Рахівського району – 8 дворогосподарств, в с. Богдан – 2 дворогосподарства і 1 житловий будинок, в с. Розтоки Рахівського району відновлено електропостачання на 22.00 год. У с. Луги пошкоджено два мости. Автодорогу на с.Луги Рахівського району розчищено, є проїзд.

На місці працюють медики та працівники санепідемстанції, представники Рахівської РДА, повідомляє БУВР р. Тиса.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp