Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді зламали стереотип: Дороги ремонтують у сонячну погоду (ФОТО)

26 травня 2014 р., 13:38

І Так збираються робити й надалі. Адже, за словами ужгородського бригадира, у калюжі асфальт потримається від сили рік.

В Ужгороді триває ремонт основних магістралей. Ямкові латання асфальтового покриття доріг уже зробили на в’їздах до міста. Готова й вулиця Закарпатська.

Днями журналістам показали, як проводиться поточний ремонт Капушанської та капітальний ремонт частини вулиці Легоцького. На об’єктах працюють дві бригади, причому основна умова роботи – гарна погода. 

«Вкладений у калюжі асфальт протримається від сили рік, – розповів бригадир Володимир Зубков. – А якщо ремонтувати покриття в сонячну погоду, то ям не має бути до 5 років. Головне – аби зливова каналізація працювала і вода не застоювалася на дорожньому полотні».

Саме вода, а точніше цілі озера, що залишалися після дощів на середині вулиці Легоцького, призвели там до руйнування асфальту. Водії на цю ділянку дороги скаржилися постійно, через глибокі ями утворювалися затори. Робітники пояснюють: колись, ще як був мером Сергій Ратушняк, вулицю покрили асфальтом взагалі без так званої основи – щебеню чи інших матеріалів. Нині цим фактом активно цікавиться СБУ, тож хтось із колишніх посадовців може відповісти за нераціональне використання бюджетних коштів.

Тепер проблема відведення води з доріг має бути розв’язана завдяки мережі зливової каналізації. Також робиться добра основа під асфальт. Робітники обіцяють, що за хорошої погоди 1100 кв. м вулиці Легоцького закінчать до суботи. Загалом на її ремонт пішло 328 тисяч гривень.

Коментуючи хід ремонтних робіт, в. о. міського голови Ужгорода Віктор Щадей зауважив, що латання потребує абсолютна більшість ужгородських доріг. На цей рік заплановані поточні та капітальні ремонти 60-ти з них. «Завдання-максимум для нас – відновити покриття на всіх запланованих вулицях, однак мусимо розуміти, що все залежатиме від наявності коштів. Після приведення до ладу цих вулиць перейдемо до інших – Заньковецької, Загорської тощо. Головна моя вимога – аби асфальтування проходило добротно: без роботи в дощ і з дотриманням викладання 5-сантиметрового шару бітуму».

Тетяна Літераті


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp