Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці взяли участь у проходженні "9 кіл пекла" (ФОТО)

26 травня 2014 р., 20:01

Так між собою називають найпрестижнішийпіший поход на витривалість Угорщині.

На цих вихідних представники із Закарпаття разом з угорськими товаришами прийняли участь у найпрестижнішому пішому поході на витривалість Угорщини «Kinizsi 100».

Похід на витривалість «Kinizsi 100» був започаткований 1981 році, та наразі є одним з самих популярних в Угорщині. Минулого року учасниками було 1500 осіб, що за правилами мають пройти дистанцію у 100 км максимум за 24 годин. Загальний набір вертикальної висоти 2930 м.

Тут нема першого, нема останнього. Тут учасник змагається з собою. Можна проходити одним, можна з компанією. Дехто з учасників просто пробігає дистанцію. Хтось швидко іде, але багато відпочиває. Інші навпаки проходять 100 км повільно, але майже без відпочинку. Стратегії різні! Кожен підбирає відповідно до рівня своєї фізичної підготовки.

Цього року кількість учасників, що вирішили прийняти участь в «Kinizsi 100» склала понад 1200 осіб. Закарпаття представляли Орест Когут та Антал Кізман. Вони спільно з угорським друзями Габор Ружа, Іван Буйдош сформувавши невеличку команду мали намір виконати умови походу. До фінішу дійшли не всі, тільки Орест та Габор.

{g}

Першу половину учасники майже пройшли за планом. Але вже під кінець виникли деякі проблеми: судоми, важкість у диханні. В решті в решт Антал та Іван сходять з половини дистанції, та на громадському транспорті повертаються до місця збору. Це було найрозумнішим рішення з їхнього боку. Проходження другої частини для інших теж не давалось легким.

Втративши час на першій половині вони вирішують наздогнати втрачене. Темп був високий: «Місцями ми ішли до 6.5 км в годину по незнайомі дорозі, в ночі, коли організм вже відчуває попередньо пройдені 70-80 км» – згадує Орест. Підтримуючи один одного, вдалось пройти дистанцію у 100 км за 23:30. Особистий рекорд Ореста 22:51, у Габора 22:30.

В кінці було важко: «Я ніколи не думав, що пройшовши 100 км я зможу ще бігти 15 хвилин на потяг. Я просто не хотів 1 годину чекати на наступний» розповідає Габор.

Культура активного відпочинку такого типу у сусідній державі активно культивується. Про це свідчить велика кількість учасників, високий рівень підготовки учасників та великий вибір різних походів.

На разі фахівці та ентузіасти з Закарпаття розробляють концепцію для запровадження подібної події та популяризації правильної культури активного відпочинку.

Очікується, що вже у другий половині липня може відбутись перший пробний промоційний похід на витривалість з дистанціями 13, 25 та 40 км.

Фахівці «Турінформ Закарпаття» на даному етапі розробляють маршрути, логістику та правила події.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp