Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лісівники та депутати облагородили територію Невицького замку (Фото)

23 липня 2016 р., 16:42

Історію потрібно берегти

У підніжжя історичної пам’ятки національного значення – Невицького замку, провели благоустрій.

Днями працівники Ужгородського лісового господарства депутати та активісти Кам'яницької сільської ради взяли участь в благоустрої території Невицького замку.

Так «взялися» за лопати та граблі директор Василь Кий, головний лісничий Валентин Геккер, провідний інженер ЛГ Віталій Ковальчук, лісничий Кам'яницького лісництва Олександр Турянчич, голова села Марія Ковалю-Мазюта, депутати та активісти сільської ради та директор Кам'яницької ЗОШ Михайло Мазюта, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

«Ми вирішили облагородити саме територію навколо історичної спадщини Ужгородщини та прибрати там, де ходять багато туристів і маленьких гостей славного куточку, сам замок для нас - це оскільки це наша гордість і треба берегти те що нам лишилося від минулих поколінь», – зазначила сільський голова Марія Ковалю-Мазюта.

Було зроблено багато роботи по прибиранню території замку від побутового сміття та очищення території від порубочних рештків.

{g}

Довідково:

Знаходиться це історична будівля поблизу села Кам'яниця на Ужгородщині. Проїжджаючи по трасі Ужгород - Львів неможливо не побачити праворуч над вершинами дерев високу вежу. Перша письмова згадка про Невицький замок датований XIV століттям, хоча згадується і 1248 рік, коли цей, тоді ще дерев'яний, форпост належав Про Омодею, який повстав проти короля Угорщини Карла-Роберта Анжуйського. У 1321 королівські війська захопили останній оплот повстанців, Невицький замок. У 1328 році замок дістався родині Другетів, які його перебудували, звівши кам'яну фортецю у формі неправильного еліпса з внутрішнім двором із залишками колодязя, де збиралася дощова вода. У 1644 році замок був частково зруйнований військами Дьєрдя Ракоці II. І лише в 1923 році чеська влада віддала руїну туристичному клубу, який мав намір відроджувати замок. Реставраційні роботи проводилися і в 1970 році. Наразі Невицький замок в с. Кам'яниця Ужгородського району хочуть перетворити в історико-культурний заповідник.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp