Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко: На військовому параді не буде техніки з АТО

2 серпня 2016 р., 18:39

В історії незалежної України це буде сьомий за рахунком парад військової техніки.Військову техніку, задіяну в параді до Дня незалежності, не забиратимуть із зони проведення АТО.

Про це президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 2 серпня, під час зустрічі з десантниками в Житомирі з нагоди Дня ВДВ."Ви зможете самі переконатися: вся техніка, яка повинна бути на фронті, вона буде перебувати на фронті. Більш того, значна частина техніки прямо перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана військам", - повідомив він.Порошенко також прокоментував невдоволення громадськості через проведення параду під час безперервних військових дій на сході країни."У нас трагедія сталася не тому, що ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю. І коли тисячі і десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини - це перекладання з хворої голови на здорову. Ми завжди повинні про це пам'ятати", - сказав президент.У 2015 році Петро Порошенко під тиском громадськості відмовився від проведення параду військової техніки, обмежившись ходою за участю військовослужбовців. У 2014 році, у розпал бойових дій, на Майдані презентували військову техніку, яка відразу після параду вирушила в зону АТО.В історії незалежної України це буде сьомий за рахунком парад військової техніки (1998, 1999, 2001, 2008, 2009, 2014 року).Після проголошення незалежності України перший військовий парад пройшов на Хрещатику 24 серпня 1994 року. 

Наступний - у 1998-му.Наймасовішим і найбільш видовищним був парад 2001 року - на 10-ту річницю незалежності. По головній вулиці країни пройшли 18 підрозділів, 173 од. техніки і 1450 представників особового складу. Також паради пройшли у Львові, Вінниці, Одесі, Чернігові та Севастополі.У 2003 році вперше за історію парадів Хрещатиком пройшла група прапороносців і три зведених оркестрових батальйони. Військова техніка не залучалася, як і у 2004 році.У 2005 - 2007 роках по Хрещатику марширували військові музиканти.Після семирічної перерви війська і техніка були виведені на Хрещатик у 2008 році. Небо баражували 8 вертольотів та 22 літаки.У 2008 і 2009 роках військові паради на День незалежності обійшлися майже в 70 млн грн.У 2011 році міністр оборони попросив на військові паради в Києві, Керчі, Севастополі 200 млн грн і ще 71 млн на пально-мастильні матеріали. Тодішній президент Віктор Янукович прийняв рішення паради скасувати.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp