Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фіскальні служби краю чекають відповіді від неприбуткових організацій

11 серпня 2016 р., 11:10

Аби все було, як належить

Фахівці роз’яснюють

Протягом двох місяців, починаючи з 16 липня 2016 року, територіальні орна Головного управління ДФС у Закарпатській області надсилають до неприбуткових організацій письмові запити.

Неприбутковим організаціям, включеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, протягом місця із дня отримання запиту необхідно надати органам ДФС відповіді щодо їхньої відповідності вимогам, установленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України й завірені копії установчих документів організації (окрім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів).

За результатами розгляду наданих документів контролюючим органом:

- у разі відповідності установчих документів вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, а для житлово-будівельних кооперативів також наявності завірених ними копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом, така організація включається до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій;

- у разі невідповідності установчих документів вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, а для житлово-будівельних кооперативів також відсутності завірених ними копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом, таким організаціям надсилається відповідне повідомлення. Така організація не може бути виключена до 1 січня 2017 року з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 р. не привели свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, та не надали копії таких документів контролюючому органу, виключаються після 1 січня 2017 р. контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій з урахуванням положень пунктів 16 і 17 Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру».



ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp