Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ навчатимуть української іноземців

30 травня 2014 р., 18:21

А також у стінах вишу викладатимуть іноземною мовою.

В УжНУ розглядають можливість запровадження навчання англійською мовою, аби привабити іноземних студентів. Можливість викладання іноземною також підвищують шанси УжНУ займати у рейтингах вузів передові позиції. Питання підняли на засіданні Вченої ради УжНУ під час виступу декана медичного факультету проф. Олександра Болдіжара. За словами самого декана, з 15 кафедр медичного факультету тільки близько 10 викладачів, які могли б викладати предмет англійською.

Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка зауважив, що володіти іноземною мовою та викладати нею спеціалізовані предмети – зовсім різні речі. «Викладати англійською - це справді складно. «Рівень навчання в українських вузах іноземною мовою – недостатній, і це загальна ситуація по Україні, - каже Володимир Смоланка. – Але можливість навчатися англійською - це одна з перспектив розвитку нашого вузу. Будемо пропонувати кожній кафедрі підібрати відповідних фахівців».


За словами ректора, УжНУ водночас подав ліцензію на довузівську підготовку іноземців з навчання української. «Наше завдання насамперед, щоб студенти, які хочуть вчитися в УжНУ, вивчали українську мову», - додав Володимир Смоланка.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp