Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорські музиканти Хуст підкорювали (ФОТО)

25 серпня 2016 р., 08:38

Артисти вирушили в турне краєм.

Перший концерт дали в Хусті

 

23 серпня у хустському римо-католицькому храмі св.Анни та Йоакима відбувся концерт гурту гітаристів із угорського міста Сексад.Музиканти завітали до міста над Тисою у рамках турне по Закарпаттю. Власне Хуст і став першою концертною зупинкою артистів. Далі у їхніх планах відвідати села Берегшом і Косонь, що на Берегівщині.

Хоча офіційно гурт є квартетом, для хустської публіки вони виступили в складі з шести музикантів. У репертуарі - народна та церковна музика у власній авторській обробці.

За словами керівника гурту Лойоша Челе, з концертною програмою квартет тричі побував у Румунії, двічі в Словаччині, один концерт дали в Сербії. На Закарпаття приїхали вперше за фінансової підтримки місцевої влади Сексаду задля обміну культурними традиціями.

«Гурт засновано в 1999 році. За цей час ми багато де побували. Про Закарпаття багато чули, але тільки зараз випала нагода відвідати ваш мальовничий край. Надзвичайно вражає природа, привітність людей, з якою нас тут зустріли. Сподіваємося, це не останній наш виступ на Хустщині», - поділився з «ГК» пан Лойош.

Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp