Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Андріїв запевняє, що дозволів на вирубку дерев біля драмтеатру, у міськраді не давали (ВІДЕО)

31 серпня 2016 р., 17:00

Юристи досліджують питання

Аби піти за законом

Вікові ялинки зрізали сьогодні біля обласного муздрамтеатру в Ужгороді. З боку вулиці Толстого їх вантажили на машини, аби далі вивезти в невідомому напрямку. Роботу працівники почали з самого ранку.

Сергій ПРОСЯНИК, начальник відділу муніципальної поліції Ужгородської міської ради

О шостій ранку мені був дзвінок. Я приїхав на вул. Толстого, побачив зрізані дерева і людей, які вантажать у машину гілки. На питання хто старший підійшла людина і показала державний акт, що це її власна ділянка. Наразі питання «Мав право зрізати чи не мав» вирішують наші юристи. Це ще просто голубі ялинки. Їх там було 4 дерева. Діаметр приблизно від 30 до 40 сантиметрів. Просто шкода.

Активісти вже висловили обурення. Мовляв, це самодіяльність, за яку необхідно відповідати. Як відомо, ділянка, на якій вирізали ялинки, наразі перебуває у приватній власності. Забудовник отримав її у володіння ще 2009 року:

Богдан АНДРІЇВ, міський голова Ужгорода

Стосовно цієї земельної ділянки тривали судові перепетії декілька років у міськрайонному суді. Були апеляції. Напевно, вже дійшла справа до Верховного суду в цій частині, що ми зараз маємо. Але ми можемо заново звертатися для того, щоби в цьому місці не здійснювали ніякі незаконні забудови.

Загалом рішення вирубати дерева поблизу драмтеатру місцева влада не підтримує:

Богдан АНДРІЇВ, міський голова Ужгорода

Міська рада не давала ніяких дозволів щодо вирубування цих дерев. Є наша відповідна реакція: заява в поліцію, щоби правоохоронні органи дали правову оцінку щодо законності дій цього власника щодо зрізання цих дерев.

Наразі фахівці звернулися до обласної екологічної інспекції, а також готують заяву до Управління державного архітектурно-будівельного контролю в Закарпатській області.

Ужінформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp