Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді можуть відкрити самий короткий авіарейс в Європу

3 вересня 2016 р., 19:49

Літаку доведьтся пролетіти з Ужгорода тільки 106 кілометрів

Закарпатська влада провели переговори з партнерами з сусідньої Словаччини про майбутнє аеропорту Ужгород. Словацька сторона висловилася про можливість відкриття регулярного сполучення за маршрутом Київ - Ужгород - Кошице.

У серпня Ужгород відвідала делегація аеропорту Кошице на чолі з його директором Міхаелем Тмеєм. Глава другого аеропорту Словаччини зазначив, що в Ужгорода є всі можливості для регулярного повітряного сполучення з Києвом. При цьому він повідомив, що можливим є і рейс Київ - Ужгород - Кошице. Але для його запуску необхідно уточнити деякі технічні нюанси, а Україні і Словаччині спростити процедуру перетину кордону.

Губернатор Закарпаття заявив про проведення переговорів з декількома авіаперевізниками для відновлення регулярного повітряного сполучення між Ужгородом та Києвом.

Відзначимо, що відстань між аеропортами Ужгород і Кошице становить 106 км. У разі запуску рейсу між містами, він стане найкоротшим, як в Україні, так і в Словаччині. Раніше цей титул належав рейсу Кишинів - Одеса, який обслуговувала Air Moldova. Про намір запустити короткий маршрут заявляла компанія "Дніпроавіа".

Зараз з Києва в Кошице літає авіакомпанія Czech Airlines. Зупинка з словацькому місті є проміжною, далі літак летить в напрямку Праги.

Нагадаємо, що регулярні польоти в аеропорт Ужгород були припинені на початку червня. З початку року аеропорт прийняв 145 нерегулярних рейсів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp