Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міністр пояснив причини епідемії африканської чуми свиней в Україні

4 вересня 2016 р., 22:21

Хворих тварин потрібно відразу знищувати.

В Україні доволі складна ситуація через періодичні спалахи в регіонах африканської чуми свиней, заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

За його словами, крім як спалення тварин, заражених АЧС, іншого способу боротьби з вірусом не існує.

У нас ця небезпека існує вже кілька років, ми фактично здійснюємо локалізації, постійно спалахи відбувалися, продовжують відбуватися. Це дуже складна ситуація, оскільки ні вакцини, ні протидії цьому захворюванню у світі наразі не існує", - зазначив він.При цьому основні проблеми пов'язані з тим, що хворих тварин треба відразу ж знищувати, а вони часто знаходяться на приватних подвір'ях, і господарі намагаються приховувати хворобу, тому що їм не подобається компенсація за забій."Єдиний спосіб - це спалення тварини, але основне поширення захворювання йде з особистих обійсть громадян. Оскільки ми провели дуже широку дерегуляцію, ми скасували ветеринарну міліцію - зараз це могла б бути ветеринарна поліція, і фактично зайти на подвір'я до громадян немає можливості в контексті цих питань. Люди, розуміючи, що є великий ризик вилучення тварин, що компенсація може затримуватися в часі, їх іноді не влаштовують цифри компенсації, вони не завжди хочуть запускати ветеринарів. Але робота триває", - зазначив міністр.Раніше спалах африканської чуми свиней був зафіксований у Рівненській і Миколаївській областях.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp