Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородським "маршрутчикам" планують компенсувати перевезення пільговиків у сумі 22, 7 млн грн

15 вересня 2016 р., 19:04

Члени виконкому Ужгородської міськради на наступний рік схвалили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автобусами міськими маршрутами.

Згодом Програму розглянуть на сесії депутати міськради, повідомили в мерії Ужгорода.

Зазначається, що при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремимкатегоріям громадян із покриттям цих видатків за рахунок коштів державного бюджету. Однак Законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені.

Прийнятим сьогодні рішенням визначено і Порядок компенсаційних виплат за пільговий проїзд.

Фактичні витрати у 2016 році за результатами моніторингу становили 17375,5тис.грн., а відшкодування за відповідний період – тільки 3600,0 тис. грн., тобто лише 46,6% від загальної суми втрат перевізників.

Зазначалося, що ще за 2015 рік в Ужгороді з державного бюджету не компенсовано і залишаються боргом близько 828 тис. грн., наразі немає рішення як їх відшкодовувати.

За розрахунками на основі моніторингу перевезень на наступний рік потрібно для відшкодування перевізникам 22, 7 млн. грн.

До прикладу, за даними відкритих джерел, цього року у Львові потреба у відшкодуванні за перевезення пільгових пасажирів – 120 млн. грн., в Івано-Франківську – 120 млн., у Житомирі – 67 млн. грн.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp