Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чи можлива брокерська діяльність без ліцензії?

3 червня 2014 р., 10:17

Як здійснювати митну брокерську діяльність після закінчення строку дії ліцензії?

Якщо суб’єкт господарювання має намір провадити зазначений в ліцензії вид діяльності, а строк її дії закінчився, то він повинен отримати нову. Це зумовлено статтею 14 Закону України від 1 червня 2000 року №1775-Ш «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Нова ліцензія видається органом ліцензування не раніше ніж в останній робочий день дії попередньо виданої ліцензії. Також цей орган приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову у її видачі у строк не пізніше ніж десять робочих днів з дати надходження заяви та документів, що з нею додаються.

Отже, за 10 днів до закінчення строку дії ліцензії на провадження митної брокерської діяльності, керівник підприємства особисто або через уповноважену ним особу (на підставі доручення) може подати до Департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів України (за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 11-г) заяву та необхідні документи для отримання нової ліцензії. Плата за отримання ліцензії становить одну мінімальну заробітну плату, виходячи з її розміру, що діє на дату прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії. Наразі розмір мінімальної заробітної плати становить 1218 гривень.

Сплачує суб'єкт господарювання кошти за видачу та переоформлення ліцензії, видачу дубліката замість втраченої або пошкодженої ліцензії та копії ліцензії, після прийняття рішення про видачу ліцензії, а після цього надає органу ліцензування документ, що підтверджує факт внесення плати за видачу ліцензії.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp