Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Андріїв каже, що російську мову закарпатські учні вивчатимуть, незважаючи на певний тиск

27 жовтня 2016 р., 12:41

Така позиція

Очільника Ужгорода.

За словами ужгородського мера, навчання російської мови в закарпатських школах триватиме, незважаючи на «певний тиск»

Міський голова Ужгорода Богдан Андрєєв заявив, що Ужгородська міськрада вестиме систематичну роботу, спрямовану на розвиток та підтримку російської мови. Про це йдеться в офіційній відповіді міського голови на петицію закарпатської громадськості, яка звернулася до регіональних і центральних органів влади з вимогою наділити російську мову особливим статусом і прийняти відповідний законопроект у Верховній Раді.

Законопроект передбачає надання російській мові особливого статусу для захисту прав російськомовного населення в галузі освіти, культури та держуправління.

За словами мера, навчання російської мови в закарпатських школах і дошкільних установах, а також ВНЗ триватиме, незважаючи на певний тиск. «За сприяння влади міста відбуваються «Пушкінські читання», – розповів мер.

Міський голова заявив, що «мерія створює умови і можливості для задоволення мовних, освітніх, культурних потреб усіх національностей міста».

Нагадаємо раніше петиція на сайті Ужгородської міськради на захист російської мови здобула підтримку, необхідну для розгляду центральним та регіональним керівництвом. Ужгородські громадські працівники стверджують, що незаконний тиск на російську мову призведе до деградації культури України. Аналогічну петицію було масово підтримано й жителями Дніпра.

Главком

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp