Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як надзвичайники знешкоджували вибухівки на Ужгородщині (ФОТО, ВІДЕО)

7 березня 2014 р., 09:39

Шостого березня піротехнічною групою аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області знешкоджено сім боєприпасів часів Другої світової війни, які були виявлені на території довгобуду у с. Кам’яниця Ужгородського району.

 

На небезпечні знахідки натрапив один з місцевих мешканців, який одразу повідомив про них у місцеву сільську раду.Вже по прибуттю до місця фахівці-піротехніки ідентифікували знахідки, ними виявилися артилерійські снаряди калібру 105 мм. з минулої війни.За зовнішніми ознаками було встановлено, що боєприпаси поза межі житлового масиву населеного пункту виніс хтось із місцевих мешканців. 

Очевидно людина виявила їх десь на власному обійсті й у такий спосіб вирішила позбутися їх.Піротехніки про всяк випадок також здійснили контрольну перевірку місцевості на предмет виявлення інших вибухонебезпечних предметів.

Як вважають в Управлінні ДСНС така поведінка громадян є неприпустимою, адже під час транспортування боєприпаси могли здетонувати й вибухнути.Рятувальники вкотре звертають увагу громадян на дотримання правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів:- не підходьте до предмету, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей;- негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, цивільного захисту;припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету;- не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);- дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.Пам’ятайте! 

Одна з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки.



Управління ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp