Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Допрем’єрний показ фільму до триріччя з дня смерті Лесі Гонгадзе

30 листопада 2016 р., 15:57

ів

30 листопада виповнюється три роки від дня смерті Лесі Гонгадзе. До цієї сумної дати на Волині плануються допрем’єрні покази фільму «Серце мами Гонгадзе». Зокрема на 1 грудня заплановано показ у Луцьку, а 2 грудня — у Торчині. Вхід на покази вільний. У програмі — і творча зустріч і спілкування з режисером.

Організатор подій — журналістка Світлана Зозуля, яка ініціювала їх після перегляду фільму під час Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат». Показ відбудеться за сприяння місцевого Палацу культури та підтримки аграрія Володимира Шегедина (деталі події: https://www.facebook.com/events/1268964309834284/).

«Серце мами Гонгадзе» — надихаюча кіносповідь легендарної Лесі Гонгадзе, кінематографічний пам'ятник цій величній матері, яка розповідає про найбільш трагічне та надихаюче в її житті, зокрема своїх двох синів. Вразивши глядачів й в Парижі, ця стрічка високого духовного ґатунку ще проторює свій шлях до українського глядача.

Нагадаємо, що фільми В. Бігуна, родом із Закарпаття, за останні три роки мали більше ста показів у 29 країнах і станом на жовтень 2016 року їх удостоєно 15 нагород. Йдеться передусім про такі сімфільмів режисера, як «Пенальті правосуддя», «Мати. В ім’я мільйонів», «Її хліб насущний»,«Страсті», «Лист Тарковському», «Шевченко живе. Зізнання Лесі» та «Найближчі до Бога». 26 листопада «Перший» (Національний канал України) двічі продемонстрував фільм режисера «Її хліб насущний» з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодоморів.



Про фільм "Серце мами Гонгадзе"

— Відео з фільму: https://youtu.be/Hh7qdXMSsIM, https://youtu.be/drkYfXMn3W8

— Про паризький показ: http://ru.telekritika.ua/kontent/2015-07-11/109118

— Інтерв’ю режисера з нагоди трускавецького показу (від 29.11.2016) http://protruskavets.org.ua/vyacheslav-bihun-film-sertse-mamy-honhadze-ostannya-kinospovid-pani-lesi/

— Фільм у Міжнародній кінобазі: www.imdb.com/title/tt3746274, http://www.imdb.com/title/tt3746274/mediaindex) (кадри з фільму)

— FB-сторінка фільму: www.facebook.com/MamaGongadze


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp