Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як краяни платитимуть за травневу електроенергію?

10 червня 2014 р., 15:20

Закарпатцям роз’яснили особливості сплати.

Товариство відповідає на численні звернення споживачів

Чимало дзвінків останніми днями надходять на адресу ПАТ «Закарпаттяобленерго» з приводу підвищення тарифів на електроенергію, яке встановила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) за рекомендацією Кабінету Міністрів України. Закарпатці зокрема питають, за якими тарифами їм обраховують спожиту у травні електричну енергію? Якщо рахунки приходять у червні, то чи не обрахована електроенергія вже автоматично за новими, підвищеними тарифами?

Перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк надав роз’яснення з цього приводу: «Електрична енергія, спожита населенням у травні поточного року, обраховується виключно за тими тарифами, які діяли у травні, тобто, до підвищення. Тільки та електроенергія, яку населення споживає з 1 червня, обліковуватиметься за тарифами, встановленими НКРЕ саме з цієї дати».

За новими тарифами електроенергія буде розрахована вже тільки в квитанціях, які приходитимуть споживачам на початку липня, додав А. Мартинюк. Він також уточнив: «Ми не могли раніше надавати роз’яснення з цього приводу, бо для нас самих підвищення тарифів стало несподіванкою, оскільки постанова побачила світ тільки 27 травня 2014-го року, а вже за кілька днів вступила в дію».

Артем Мартинюк також додав, що нові тарифи на електричну енергію, встановлені НКРЕ за рекомендацією Кабміну, надруковані у квитанціях, щоб споживачі могли детально з ними ознайомитися. Уся відповідна інформація є на Урядовому порталі, сайті Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), а також на офіційному порталі ПАТ «Закарпаттяобленерго» www.energo.uz.ua.

Роз’яснення щодо тарифів та розрахунків за спожиту електроенергію, в тому числі за травень поточного року, одразу з 1 червня були розміщені на сайті ПАТ «Закарпаттяоблерго» та у всіх довідкових вікнах районних РЕМів.

Також директор з енергозбуту нагадує: споживачі з приводу будь-яких питань, що цікавлять чи турбують у сфері електроенергетики, можуть звернутися до кол-центру ПАТ «Закарпаттяобленерго». Кол-центр працює за номерами 0800 50 16 20 або (0312) 61-94-94 у цілодобовому режимі. Дзвінки на багатоканальний номер 0 800 50 16 20 зі стаціонарних та мобільних телефонів на території України для споживачів є безкоштовними. Дзвінки за міським номером в Ужгороді (0312) 61-94-94 оплачуються згідно з діючими тарифами міського чи міжміського зв'язку.

Для довідки

Кабінет міністрів України рекомендував Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) від 1 червня встановити нові тарифи для населення. Відповідну постанову Кабінету міністрів №149 від 21 травня вже оприлюднені на офіційному сайті уряду (www.kmu.gov.ua) 29 травня поточного року.

«Встановити з 1 червня 2014 тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню, а також іншим споживачам, для яких застосовуються такі тарифи, з урахуванням таких граничних (максимальних) рівнів:

- для населення, що проживає в житлових будинках, обладнаних газовими або іншими плитами (крім кухонних електричних плит ): до 150 кВт/год електроенергії на місяць - 30,84 копійки за 1 кВт/год (тариф першого блоку); більше 150 кВт/год до 800 кВт/год електроенергії на місяць - 41,94 копійки за 1 кВт/год (тариф другого блоку) ; більше 800 кВт/год електроенергії на місяць - 134,04 копійки за 1 кВт/год (тариф третього блоку);

- для населення, що проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку кухонними електричними плитами: до 250 кВт/год електроенергії на місяць - 23,7 копійки за 1 кВт / год (тариф першого блоку); більше 250 кВт/год до 800 кВт/год електроенергії на місяць - 32,22 копійки за 1 кВт/год (тариф другого блоку); більше 800 кВт/год електроенергії на місяць - 134,04 копійки за 1 кВт/год (тариф третього блоку);

- для населення, що проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у період з 1 жовтня по 30 квітня): до 3600 кВт/год електричної енергії на місяць - 23,7 копійки за 1 кВт/год; більше 3600 кВт/год електричної енергії на місяць - 95,76 копійки за 1 кВт/год;

- для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу - 30,84 копійки за 1 кВт/год;

- для гуртожитків - 30,84 копійки за 1 кВт/год;

- для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних і гаражно-будівельних кооперативів, житлово-будівельних та садових товариств, установ виконання покарань - 41,94 копійки за 1 кВт/год», - йдеться в постанові Кабміну.







Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp