Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Бізнес по-свинськи" на Закарпатті (ВІДЕО)

11 червня 2014 р., 14:09

На свинофермі поблизу Мукачева тисячу свиней годують забороненими препаратами.

Знімальна група викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям» вирушила до Закарпаття, щоб це перевірити. 

Журналісти підготували прайс-лист, у який вписали чотири заборонених препарати. Годувати ними свиней в Україні категорично заборонено. Замаскувавшись під звичайних торгових агентів з Івано-Франківської області, проникли на територію свиноферми і довели – тут справді використовують заборонені законом антибіотики.

Річ в тім, що журналіст планував відразу продати партію заборонених речовин лікарю за зниженою ціною, адже за легендою ці ліки виготовляють у Росії, а співпраця з постачальниками цього року завершилась. Проте гроші головний лікар свиноферми платити не захотів, посилаючись на те, що запаси тилозин тартрату у нього ще є.

«Ми використовуємо його для профілактики. Тільки тилозин тартрат, гранульований», – відредагував лікар на увесь запропонований журналістом список заборонених препаратів.

За кілька хвилин «торгові агенти» повернулись на ферму уже як журналісти, однак головного лікаря вже не застали, а працівники відмовились показати заборонені препарати.

«З цими речовинами контактують ті ж фермери, лікарі, вони потрапляють в гній. Гній вивозять на поля і це постійна циркуляція антибіотиків. А коли вони потрапляють в контакт з людьми, навіть через м’ясо, у людей потім виникають побічні реакції, алергії», – розповідає доктор біологічних наук Юрій Косенко.

Повернувшись з відрядження, журналісти проекту написали інформаційний запит до ветеринарної служби Закарпатської області щодо позапланової перевірки свиноферми у селі Великі Лучки поблизу Мукачева.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp