Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США розробили план боротьби зі смертельними астероїдами

8 січня 2017 р., 15:17

У стратегії виокремлюють сім основних цілей подальших наукових робіт.

Білий дім розробив й опублікував "Національну стратегію готовності до появи навколоземних об'єктів" на випадок виникнення загрози з космосу для США, повідомляє Science Alert.У цьому документі наведено заходи протидії зіткненню Землі з небезпечними небесними тілами.Згідно з документом, основна мета полягає у тому, щоб "підвищити готовність країни розглянути небезпеку навколоземного об'єкта шляхом посилення й інтеграції чинних національних і міжнародних активів, додавши важливі можливості, яких наразі немає".У стратегії виділяють сім основних цілей подальших наукових робіт.

Серед іншого, це підвищення рівня виявлення астероїдів, можливостей відстеження і визначення їх характеристик, розробка методів руйнування астероїдів у космосі, поліпшення програм моделювання польоту небесних тіл.Також у програмі згадуються створення координаційних та комунікаційних протоколів і розвиток міжнародного співробітництва у цій сфері.Представники Білого дому нагадують про падіння у 2013 році у Челябінській області 17-метрового метеорита. Тоді постраждали сотні людей.При цьому "потенційно небезпечні астероїди" мають вкрай невеликий шанс впасти на Землю у найближчі сто років: менше 0,01%.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp