Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як мешканці Перечина годують птахів (Фото)

23 січня 2017 р., 10:10

Які зимують у місті

Через дошкульні морози та товсту ковдру снігу птахи опинилися у скрутному становищі. Можна побачити, як синички стрибають по гілках садових та паркових дерев з надією чимось поживитися, дзьобають замерзлі ягоди шипшини, калини. Чимало перечинців розуміє, що тепер, як ніколи, пернаті потребують допомоги людей. На своїх підвіконниках вони ставлять картонні коробки, в які насипають крупи, зерно, хліб. До гілок та стовбурів дерев підв’язують шматки сала. Хтось не полінувався і зробив годівничку з пластикової пляшки чи фанери. Добра справа, але годівнички регулярно треба поповнювати потрібним кормом.

У мікрорайоні «Штати» годівницею слугує целофановий пакет, в якому було пиво. На час мого візиту була кукурудзяна крупа та пшенична каша. Я поставила декілька кусочків хліба і сиру. На території школи-інтернату знайшла дві годівнички. У змайстрованій з дерева було зерно, а у тій, що з п’ятилітрової пляшки, – лід і листя.

На майданчику для збору сміття на синички полює чорно-білий кіт. На мій галас не реагував, поки я не підійшла близько з тичкою. Синички гамірно скакали по контейнерах, дзьобаючи викинуті людьми залишки їжі та побутові відходи.

{g}
life.ko.net.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp