Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородцям субсидію отримати (ВІДЕО)

30 січня 2017 р., 14:41

Всі деталі

Формальностей.

Звернутися по субсидії може кожен, хто зареєстрований та проживає у певному житловому приміщенні. Необхідно заповнити заяву та подати декларацію про майновий стан. Довідки про доходи членів родини та вартість житлово-комунальних послуг органи соцзахисту отримують самостійно.
Марія КОВАЧ, заступник начальника управління праці та соцзахисту населення
У заяві заявник заповнює свої персональні дані, вказує своє місце проживання, паспортні дані, ідентифікаційний код, також заповнює перелік організацій, надавачів послуг, в яких він отримує ці послуги із вказанням особових рахунків. Заяву про майновий стан заявник заповнює і досить уважно її треба заповнювати, - повідомляє Ужінформ

Там є декілька моментів. Там зазначається перелік осіб, які зареєстровані та фактично проживають у житловому приміщенні. Заявник також вказує місце роботи, де працюють особи, які зазначені в цій декларації, або зазначає, що в складі сім’ї є непрацююча особа.
Ці заяви можна заповнити особисто, або в електронному варіанті. За субсидіями не можуть звертатися громадяни, які за 12 місяців до подання здійснили покупку у розмірі більше 50-ти тисяч гривень. Ті, які не зареєстровані в житловому приміщенні повинні скласти акт паспортного режиму, який надає житлова організація і подати його разом з іншими документами.
Марія КОВАЧ, заступник начальника управління праці та соцзахисту населення
Субсидія призначається на соціальну норму житла, а також на соціальну норму комунальних послуг. Це 5,5 кубиків газу на квадратний метр житлової площі плюс 7 кубиків газу – на плиту. Є такі випадки, коли субсидія виходить 0. Це значить, що людина має хороші доходи.
Пані Ірина – пенсіонерка, інвалід другої групи. Зізнається, минулого року звернулася за субсидіями. Опалювати будинок важко, температура вдома не більше 15 градусів.
Ірина, ужгородка

Дві тисячі субсидій мені дали, 2200. А я за газ зараз повинна платити тільки 6700. Так що представте собі, що я 2000 заплачу, а 4700 я повинна з кармана.
Є й такі, які субсидіями не користувалися. Причини цьому різні.
Валентина, ужгородка
Тому що мені в газовому хазяйстві нарахували 4,5 тисячі за то, щоб я поміняла лічильник і для того, щоб я підключила котел. А для пенсіонерки – це великі гроші.

Олександр, ужгородець
Не користувався. Ну взагалі я з батьками живу. Та хіба що там, ну ми, як багатодітна сім’я ідемо, у нас троє дітей. Хіба що через це нам пільги-субсидії, а так ні, ми більше не користувалися.
На сьогодні за субсидією на оплату житлово-комунальних послуг звернулися більше 12 тисяч заявників, з них майже 10 тисяч прийнято. Інші отримали відмову з різних причин, — кажуть в Управлінні соцзахисту.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp